Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

FOTO'S - Monza Historic met een onverwacht grote Nederlandse inbreng bij de Endurance Legends

Uitgegeven door Peter Vader • 24 september 2019 05:15 • Print artikel

Sommige autoracecircuits laten niemand onverschillig en de Autodromo Nazionale di Monza is een van hen. De lay-out is echt niet zoveel veranderd sinds het circuit in gebruik is genomen en de meest ervaren coureurs bereiken er recordsnelheden. Het was op deze locatie met geschiedenis, waar in het weekend van 20 tot en met 22 september de Monza Historic werd verreden, de voorlaatste ronde in 2019 van de serie georganiseerd door Peter Auto. Bijna 300 historische raceauto’s verschenen aan de startstreep, met een onverwacht grote Nederlandse inbreng in de race voor de 'Endurance Legends'. RaceXpress-reporter Peter Vader was ter plekke aanwezig en legde het moois voor u vast tijdens een zonovergoten zaterdag op Monza.

null
De Nr26 Lola B98-10, de Le Mans auto van Coronel, Kox en Lammers met Talkline sponsoring

Vrijwel alle Nederlandse endurance racetoppers uit de laatste twee decennia, kwamen voorbij op het Italiaanse circuit onder de rook van Milaan. De heren waren weliswaar niet persoonlijk aanwezig, maar hun bolides waren er wel. Ooit gereden door Tom Coronel, Cor Euser, Mike Hezemans, Theo Kox en Jan Lammers, draaiden de auto's hun ronden in de race voor de Endurance Legends. Herinnert u zich de Lola B98-10 waarmee Coronel, Kox en Lammers deelnamen aan de 24 Uren van Le Mans in 1999? Juist, de door Racing for Holland ingezette auto met als hoofdsponsor Talkline. De auto viel op door zijn vormgeving. Helaas kwam hij niet aan de finish omdat het team werd gediskwalificeerd nadat Tom Coronel langs de baan meer dan 30 meter van de auto verwijderd was om een afgelopen band op te halen. In Monza werd hij gereden door Xavier Micheron.

Chrysler Viper GTS R Mike Hezemans Monza Historic RX foto Peter Vader
De Nr53 Chrysler Viper GTS-R van Mike Hezemans

De tweede verrassing betrof de witte Chrysler Viper GTS/R waarmee Mike Hezemans zich op de circuits manifesteerde in 2002, met zijn eigen Team Carsport Holland. Zijn teamgenoten waren de Belg Anthony Kumpen en de Italiaan Gabriele Matteuzzi. Franck Morel reed deze auto in Monza.

Marcos LM600 Cor Euser RX foto Peter Vader
Nr102, de multicoloured Marcos LM600 van Cor Euser

De derde “Nederlandse” auto was de multicoloured Marcos LM600, waarmee Cor Euser veel successen behaalde. De auto dateert uit 1995 en de stickers van sponsor Anur zaten er nog gewoon op. De neus was in een donkerder kleur rood gespoten dan de fluorescerende kleur die we kennen van Euser ’s auto, wiens naam overigens nergens op de auto vermeld stond. De Belg Alexandre Leroy is eigenaar en rijdt er regelmatig mee op de Europese circuits in races voor historische raceauto's. Een foto impressie:

Lola B98-10 Tom Coronel Peter Kox Jan Lammers Monza Historic RX foto Peter Vader

Lola B98-10 Tom Coronel Peter Kox Jan Lammers Monza Historic RX foto Peter Vader

Marcos LM600 Cor Euser RX foto Peter Vader

Marcos LM600 Cor Euser RX foto Peter Vader

Chrysler Viper GTS R Mike Hezemans Monza Historic RX foto Peter Vader

Chrysler Viper GTS R Mike Hezemans Monza Historic RX foto Peter Vader

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS