Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Creventic kondigt twee raceweekends met zes races aan in Dubai en Abu Dhabi voor TCR Middle East Series 2020

Uitgegeven door Peter Vader • 2 augustus 2019 13:40 • Print artikel

DUBAI - Voor het tweede opeenvolgende jaar is Creventic, bekend van het topevenement in januari, de Hankook 24H Dubai (9-11 januari 2020), ook de promotor van de TCR Middle East Series. Het vierde seizoen van de populaire serie voor op productieauto’s gebaseerde toerwagens, bestaat uit twee triple-header-evenementen tijdens twee opeenvolgende weekenden op Dubai Autodrome en Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. De seizoensopeningsronde in Dubai maakt deel uit van het evenementenpakket van de prestigieuze Hankook 24H Dubai. Het Yas Marina Circuit, dat sinds 2009 de Formule 1 Abu Dhabi Grand Prix organiseert, zal de geschikte locatie zijn voor de seizoensfinale (16-17 januari).

TCR Middle East 2020 Creventic 1

De TCR-klasse, geïntroduceerd in 2014, is één van de succesverhalen in de internationale autosport van het huidige decennium. Voorwielaangedreven toerwagens, gebaseerd op vier- of vijfdeurs productiewagens en aangedreven door twee-liter turbomotoren, zorgen voor opwindende actie op het circuit, niet in het minst dankzij een slim systeem van Balance Of Performance-toepassingen om gelijke prestaties te garanderen kansen voor de verschillende voertuigen. Auto's van de merken Alfa Romeo, Audi, Cupra, Honda, Hyundai, KIA, Lada, Lynk & Co, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Subaru en Volkswagen zijn momenteel gehomologeerd in de TCR-klasse en komen in aanmerking om te racen in de verschillende nationale- en internationale series en kampioenschappen.

Races in Dubai en Abu Dhabi, mogelijkheid om Sepang toe te voegen
Creventic heeft een officiële licentie van WSC Ltd, de houder van de TCR-voorschriften, en is de promotor van de TCR Middle East Series. Het seizoen 2020 begint met drie races als officiële ondersteuningscategorie van de Hankook 24H Dubai op Dubai Autodrome op 9 en 10 januari 2020. De serie wordt afgesloten met een volgende triple-header ronde op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi het erop volgende weekend, 16 en 17 januari 2020. Op beide circuits wordt de Grand Prix-configuratie gebruikt. Als onderdeel van een samenwerking met TCR Asia stelt Creventic ook deelnemers aan de TCR Middle East Series in staat om deel te nemen aan de TCR Asia-ronde op het Sepang International Circuit in Maleisië, op 15 en 16 februari. Het evenement in Maleisië telt niet mee voor de TCR Middle East Series.

TCR Middle East 2020 Creventic 2

Drie races van 30 minuten per weekend
Deelname aan de TCR Middle East Series staat open voor coureurs met een nationaal VAE-rijbewijs of een internationaal rijbewijs (klasse D of C). Elk weekend omvat een optionele privétest met 2-3 uur baantijd, een gratis trainingssessie van 30 minuten, 30 minuten kwalificatie en drie races van elk 30 minuten met een staande start. Het kwalificatieresultaat bepaalt de startopstelling voor Race 1, terwijl de toptien van de kwalificatie in omgekeerde volgorde start voor Race 2. De eindklassering van Race 1 wordt gebruikt om de startopstelling voor Race 3 te bepalen.

Terwijl de races van de TCR Middle East Series sprintraces zijn zonder coureurswisselingen, kunnen teams tot drie coureurs per weekend rijden. Punten worden toegekend voor kwalificatie en voor de behaalde posities in elk van de drie sprintraces. Er is een speciale Junior Cup voor bestuurders geboren in of na 1996.

Aantrekkelijke deelnamepakketten
Op basis van zijn uitgebreide ervaring in het organiseren van race-evenementen over de hele wereld, biedt Creventic aantrekkelijk geprijsde pakketten aan voor deelname aan de 2020 TCR Middle East Series. Het tarief van 12.750 euro (excl. BTW) is inclusief vervoer van auto's en uitrusting van over de hele wereld naar Dubai en weer terug, vervoer binnen de VAE, alle brandstof, gebruik van pitbox of pitstructuur, een gepersonaliseerde souvenir pitbox-banner, live timing, racedekking en 20 evenementpassen voor elke wedstrijd. Meer informatie is te vinden op: middleeast.tcr-series.com

TCR Middle East 2020 event poster Creventic

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS