Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Beitske Visser beleeft succesvolle duurzaamheidstest met nieuwe BMW M2: "Leuk om weer op de Nordschleife te rijden" + FOTO'S

Uitgegeven door Peter Vader • 7 augustus 2019 09:17 • Print artikel

De nieuwe BMW M Motorsport klantenraceauto op basis van de BMW M2 Competition heeft zijn eerste test onder raceomstandigheden onderdaan tijdens de ROWE 6-uur ADAC Ruhr Cup-race op de Nürburgring-Nordschleife. De auto draaide 28 ronden op het zwaarste circuit ter wereld en bood de ingenieurs van BMW M Motorsport waardevolle inzichten voor verdere ontwikkeling in de komende maanden. BMW Motorsport Junior Beitske Visser en Jörg Weidinger reden om de beurt met het nieuwe BMW M-instapmodel, die vanaf het tweede kwartaal van 2020 aan klanten zal worden geleverd.

BMW M2 Competition Beitske Visser Nordcshleife

"Naar mijn mening is de test heel goed verlopen", zei Weidinger. "In zo'n testrit onder raceomstandigheden doe je ervaringen op, die je niet in privétests kunt verzamelen. Rijden in het verkeer, starten, inhalen, yellow zones - dit alles kan alleen worden ervaren in een echte race. Zowel in termen van prestaties als in termen van duurzaamheid heeft de nieuwe auto een zeer goede indruk achtergelaten, met een gecombineerd brandstofverbruik in l / 100 km: 10.0-9.8 *, CO2-uitstoot in g / km gecombineerd: 227-224.

Beitske Visser portret Nordschleife

Beitske Visser zei na afloop: "Het raceresultaat heeft geen rol voor ons gespeeld. Het ging allemaal om de testresultaten. In dit opzicht was het een zeer goede dag. Ook voor mij persoonlijk, want ik was een tijdje niet aan de start op de Nordschleife. Het was heel leuk om met de nieuwe auto te rijden!"

BMW M2 Competition Nordschleife zijkant Beitske Visser

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS