Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Bathurst 12 Hour: R-Motorsport Aston Martin gediskwalificeerd voor resultaat in Shoot-Out; Raffaele Marciello op pole!

Uitgegeven door Peter Vader • 2 februari 2019 14:03 • Print artikel

R-Motorsport is uitgesloten van de resultaten van de Liqui-Moly Bathurst 12 Hour Pirelli Top-10 shootout, waarbij de Allan Simonsen Pole Award officieel werd toegekend aan GruppeM Racing's Mercedes-AMG GT3. Officials vonden een technische overtreding in verband met de verplichte grenswaarde voor het maximaal toegestane toerental van de Aston Martin Vantage GT3s V12-motor. De overtreding was onbedoeld en had betrekking op de door de fabrikant geleverde homologatiedocumenten.

Aston Martin R Motorsport Bathusrt 12 Hour

De boete die werd opgelegd door de stewards betekende uitsluiting van de resultaten van de Pirelli Top-10 Shootout. Deze uitsluiting van de shootout-resultaten degradeerden de auto naar de tiende positie, aangevuld met de al gegeven grid penalty, die de auto ook nog twee plaatsen kostte. Deze grid penalty werd gegeven voor te hard rijden in de pitlane tijdens een eerdere sessie, waardoor ze uiteindelijk nog eens twee plaatsen naar beneden op de grid, naar de twaalfde plaats gingen.

In eerste instantie was aan R-Motorsport de prestigieuze 'Allan Simonsen-Pole-Trophy' toegekend, ondanks de straf voor de snelheidsovertreding in de pitstraat, die van toepassing was op de startopstelling in plaats van op de shootout-resultaten. De uitsluiting van de auto zorgt er echter voor dat de auto zal worden geregistreerd als zijnde 'geen tijd gerealiseerd'.

GruppeM Mercedes AMG pole Bathurst 12 Hour 2019

De Allan Simonsen Pole Award wordt hierdoor toegekend aan GruppeM Racing, een mooi resultaat bij hun eerste bezoek aan Mount Panorama. Een ronduit verbluffende Shootout-ronde van de jonge Italiaanse coureur Raffaele Marciello deed de knalgele Mercedes-AMG GT3 van de negende plaats klimmen in de kwalificatie naar de tweede - en nu zelfs eerste plaats op de grid. De officiŽle startvolgorde wordt later vandaag vrijgegeven, zodra ook de andere straffen uit de kwalificatie zijn verwerkt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS