Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Barwell Motorsport pakt pole position voor de Hankook 24H BARCELONA

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 augustus 2019 22:31 • Print artikel

BARCELONA – De Barwell Motorsport -Lamborghini Huracán GT3 Evo (#77, Adrian Amstutz / Leonid Machitski / Patrick Kujala / Dennis Lind) heeft de pole-position voor de Hankook 24H BARCELONA 2019 veroverd. Dennis Lind reed op het 4,655 kilometer lange Circuit de Barcelona-Catalunya een tijd van 1:46,577 en behaalde daarmee niet alleen de eerste pole-position van het seizoen in de 24H SERIES powered by Hankook voor het team, maar ook de eerste pole voor een Lamborghini Huracán GT3 sinds de seizoenstart bij de Hankook 24H DUBAI.

Barwell Motorsport Hankook 24H BARCELONA

Daarbij had het Britse team bijna de tijdtraining moeten missen, maar werd uiteindelijk toch nog de zesde verschillende pole-sitter van het seizoen in de 24H SERIES, ondanks een vuurwerk van tijdverbeteringen in de slotfase van de sessie.

“Dat was echt spannend”, zei teammanager Mark Lemmer tegen Andrew Marriott van Radiolemans.com. “We hadden vanmorgen problemen met de brandstoftoevoer, wat vaak het geval is als je in meerdere kampioenschappen rijdt. Ook moesten we nog een versnellingsbak- en een koppelingswissel inplannen, dus de jongens van Barwell Motorsport hebben het echt ongelooflijk gedaan! “

Na een zeer spannende kwalificatie behaalde de Herberth MotorsportPorsche 991 GT3 R (#93, Edward Lewis Brauner / Stefan Aust / Klaus Bachler / Vincent Kolb / Zeljko Drmic) uiteindelijk de tweede startplaats met slechts 0,162 seconden achterstand op de pole-winnende tijd. Achter de polesitter in de klasse A6-Am veroverde de GPX Racing-Porsche 991 GT3 R (#24, Jean-Pierre Valentini / Benjamin Goethe / Stuart Hall / Jordan Grogor / Nicky Pastorelli) in de slotfase nog een plek op de tweede rij, voor de Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS Evo (#34, Johannes Dr. Kirchhoff / Gustav Edelhoff / Elmar Grimm / Ingo Vogler / Max Edelhoff). De tijden van de auto’s op de plaatsen twee tot en met vier lagen slechts een tiende uiteen.

De Bohemia Energy racing with Scuderia Praha-Ferrari 488 GT3 (#11, Jiří Písařík / Josef Kral / Matteo Malucelli) behoorde aanvankelijk ook tot de pretendenten voor de pole-position, maar start als derde auto in de klasse A6Pro uiteindelijk als vijfde algemeen. Het leidende team in de tussenstand van de 24H SERIES Europe streeft zowel naar de vijfde overwinning van het seizoen 2019 als naar de eerste algemene titel in de 24H SERIES.

Ondanks een flinke crash tijdens de privétest op donderdag completeert de Hofor Racing-Mercedes-AMG GT3 (#10, Michael Kroll / Alexander Prinz / Kenneth Heyer / Christiaan Frankenhout / Wim Spinoy) de top drie van de klasse A6-Am als zesde algemeen.

De Vortex V8-Vortex 1.0 (#701, Stephane Cottrell / Philippe Gruau / Nicolas Nobs / Francesc Gutierrez Agüi) start vanaf de pole-position in de klasse SPX. Hier maakt Francesc Gutierrez Agüi, een legende bij de Hankook 24H BARCELONA, deel uit van de rijdersbezetting. Daarachter, zowel in de klasse als in de algehele startopstelling, volgen de True Racing-KTM GTX (#216, Johannes Stuck / Ferdinand Stuck / Laura Kraihamer / Sehdi Sarmini) en de Cor Euser Racing-MARC II V8 (#717, Cor Euser / Einar Thorsen / Jim Briody / Ricky Coomber / Ryan McLeod).

Eveneens met een ‘special prototype’ start Nordschleife Racing (#526, Guillaume Roman / Mathieu Sentis / Sebastien Dussolliet / Sebastien Poisson) in zijn eerste race in de klasse SP4. De gloednieuwe Ligier JS2 R vertrekt echter slechts als 26e op de grid.

Met een verschil van slechts iets meer dan drie tienden van een seconde behaalde de Team Webheads-Porsche 991-I Cup (#902, Andreas Riedl / Joachim Bölting / JM Littman / Tom Dillmann) de pole in de 991-klasse, voor Porsche Lorient Racing (#911, Jean-François Demorge / Mathieu Pontais / Pascal Gibon / Frédéric Ancel). Het laatstgenoemde team gaat voorafgaand aan de finale aan de leiding in de tussenstand van de 991-Klasse. De , Raceunion by MRS GT-Racing-Porsche 991-II Cup (#980, Alex Autumn / Andreas Gülden / Raulino Kreis Jr / Hendrik Von Dannwitz / Jukka Honkavuori) completeert de top drie in de 991-klasse.

De Hofor Racing by Bonk Motorsport-BMW M4 GT4 (#50, Martin Kroll / Michael Fischer / Michael Schrey / Thomas Jäger / Michael Bonk) behaalde dit jaar al twee keer de pole-position in de GT4-klasse en start ook in Barcelona vanaf de eerste plaats in de klasse, voor de PROsport Performance-Aston Martin Vantage AMR GT4 (#1, Rodrigue Gillion / Nico Verdonck / Jon Aizpurua / Nicholas Silva), de grootste rivalen van het team in de klasse. De Sorg Rennsport -BMW M4 GT4 (#451, Olaf Meyer / Björn Simon / Simon Tibbett / Stephan Epp / Torsten Kratz) kwalificeerde zich als derde in de klasse.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS