Autosport BE • Autosport BE Diversen

FOTO'S: Patrick Snijers en Luc Bouchat met de Porsche 997 GT3 in BK Rally + LIVERY

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 februari 2018 02:56 • Print artikel

Patrick Snijers en co-rijder Luc Bouchat nemen dit jaar deel aan alle wedstrijden van het BK rally. De Limburger maakte zijn plannen deze week bekend vanuit de workshop van Bernard Munster Autosport. Snijers geniet de steun van Maes Containers, een nieuwe partner die zijn eerste stappen in de autosport zet.

Patrick Snijers Porsche 997 GT3 in BK Rally + LIVERY

Het is alweer sinds 2012 dat Patrick Snijers deelnam aan een volledige campagne in het Belgisch kampioenschap. Zijn laatste zege in het Belgisch Kampioenschap dateert van 2013. Toen won Snijers de East Belgian Rally aan het stuur van een Porsche 997 GT3. "Het kan eigenlijk niets anders dan een Porsche zijn waarmee ik ga rijden", glimlacht Patrick Snijers. "Ik heb aan het stuur van deze wagen in het verleden zoveel plezier beleefd en vooral heel veel fans weten te plezieren. Met deze wagen slaag ik erin om snel en spectaculair te zijn. Met de huidige generatie R5 wagens hoeven we ons geen begoochelingen te maken over een algemene zege, hoewel je weet nooit. Elke wedstrijd moet gereden worden. De ambitie van Luc en mezelf is om dit seizoen de titel te pakken in de GT-klasse. Als we erin slagen om in elke wedstrijd punten te scoren dan zou de top 3 algemeen wel eens mogelijk kunnen zijn. Maar we gaan het niet cadeau krijgen."

Porsche 997 GT3 in BK Rally

"Er zijn nog snelle rijders met goede wagens die hetzelfde ambiŽren als wij. Ik zal goed moeten zijn net zoals de notes van Luc in orde moeten zijn en BMA het beste van zichzelf moet geven. Als je dat alles bij elkaar neemt dan heb je een heleboel ervaring in ťťn team en dat is een voordeel."

Porsche 997 GT3 in BK Rally

Maes Containers is een nieuwe naam in de Belgische rallysport. "De thuisbasis van Maes Containers is Tessenderlo, niet toevallig de plaats waar ik ben opgegroeid", zegt Patrick Snijers. "Yves Maes wil zijn zaak via de rallysport verder uitbouwen. Luc en ik zullen de kleuren van Maes Containers van Ieper tot Saint Vith uitdragen en proberen waardige ambassadeurs te zijn."

Patrick Snijers

"Ik kijk enorm uit naar de Haspengouw rally", zegt co-rijder Luc Bouchat. "Ik kan haast niet wachten om te starten. Dit is een mooi project en ik ben blij dat ik eraan mee kan werken. Dank aan Yves Maes, en iedereen die dit project een warm hart toedraagt, om ons het vertrouwen te geven. We gaan er alles aan doen om overal het beste van onszelf te geven en Maes Containers waardig te vertegenwoordigen. De ambitie is om Yves eind dit jaar de titel in de GT klasse te schenken."

Patrick Snijers

Patrick Snijers en Luc Bouchat debuteren met de Porsche 997 GT3 in de rally van Haspengouw eind deze maand.

Kalender BK Rally 2018
* 24/02: Rally van Haspengouw
* 09-10/03: Spa Rally
* 07/04: TAC Rally
* 27-29/04: Rally van Walloni√ę
* 19/05: Seizoensrally
* 22-23/06: Renties Ypres Rally
* 31/08-01/09: Omloop van Vlaanderen
* 29/09: East Belgian Rally
* 03-04/11: Condroz Rally

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS