Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Nieuwe Volkswagen Polo GTI: typische GTI stijlkenmerken verwijzen naar eerste GTI's in 1975

Uitgegeven door Johan Vis • 11 februari 2019 10:22

De nieuwe Volkswagen Polo GTI is er nu ook met een handgeschakelde 6-versnellingsbak. Met zijn 147 kW/200 pk sterke 2,0-liter turbomotor sprint de ‘hot hatch’ met handbak in 6,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Daarmee is de Polo GTI met handbak net zo snel als de variant met DSG-automaat. De Polo GTI met handgeschakelde 6-bak is er vanaf € 28.570*.

Volkswagen Polo GTI

Typisch GTI
Het sportieve topmodel van de Polo-reeks is onder meer te herkennen aan zijn 17 inch velgen in Milton Keynes-design met rode remzadels, sportief gestylde GTI-bumpers, een grille met honingraatstructuur, zwarte dorpelverbreders, dubbele uitlaatpijpen en donkerrode LED-achterlichten. Typisch GTI is de rode baan door de grille en de koplampen, een verwijzing naar de allereerste Golf GTI uit 1975. Hetzelfde geldt voor de kenmerkende Clark-stoelbekleding met ruitmotief. Een andere highlight daar is het lederen, multifunctionele GTI sportstuur. Verder is de Polo GTI zeer rijk uitgerust, met onder een adaptief Sport Select-onderstel en Adaptive Cruise Control.

Voor de puristen
Voor de aandrijving van de Polo GTI zorgt een 147 kW/200 pk sterke 2.0 TSI turbo-benzinemotor. Tot dusver was die standaard gekoppeld aan een DSG-automaat met dubbele koppeling, maar de echte puristen kunnen nu ook kiezen voor een handgeschakelde 6-bak. Beide uitvoeringen zijn even snel, met een sprinttijd naar 100 km/h van 6,7 seconden en een top van 240 km/u.

De Volkswagen Polo GTI met handbak is nu leverbaar vanaf € 28.570*. Voor de DSG-automaat geldt een meerprijs van € 1.800*.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS