Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S: Bentley Bentayga Hybrid: eerste stap naar een geŽlektrificeerde toekomst

Uitgegeven door Johan Vis • 5 oktober 2019 14:00 • Print artikel

De Bentley Bentayga Hybrid maakt zijn opwachting op de Europese markt. Met een CO2-uitstoot van 79 gram per kilometer (WLTP) is de handgebouwde SUV met plug-in hybridetechnologie de meest efficiŽnte Bentley ooit.

Bentley Bentayga Hybrid

Met zijn plug-in hybridetechnologie is de Bentley Bentayga Hybrid bij uitstek een zeer comfortabele reisauto die stilte en rust combineert met efficiency. Na zijn verkoopstart in Noord-Amerika is de Bentayga Hybrid nu ook in Europa verkrijgbaar.

De Bentayga Hybrid is Bentleyís eerste stap naar een geŽlektrificeerde toekomst. In 2023 heeft Bentley van elk model een variant met elektrische aandrijfvorm in het programma.

Bentley Bentayga Hybrid

Hij combineert een 3,0-liter V6-turbomotor met een elektromotor die een maximum vermogen van 94 kW en een koppel van 400 Nm levert. Doordat het koppel direct beschikbaar is, wordt de vertraging van de turbo geŽlimineerd. Het gecombineerde vermogen bedraagt 330 kW/449 pk, het gezamenlijke koppel 700 Nm. De Bentayga Hybrid heeft een topsnelheid van 254 km/u en accelereert van 0 naar 100 km/h in 5,5 seconden.

De Bentayga Hybrid wordt geleverd met Intelligent Satellite Navigation. Deze berekent een route waarbij de energie van de hybride aandrijflijn zo efficiŽnt mogelijk wordt ingezet. De Bentayga Hybrid heeft drie rijprogrammaís: EV Drive voor volledig elektrische aandrijving, Hybrid Mode voor een zo efficiŽnt mogelijke samenwerking tussen de benzine- en elektromotor en Hold Mode, waarin elektrische energie bewaard wordt voor de laatste kilometers tot de bestemming, bijvoorbeeld in de stad.

Bentley Bentayga Hybrid

Met een CO2-uitstoot van 79 gram per kilometer (WLTP) en een gecombineerd verbruik van 3,5 l/100 km (WLTP) is de Bentayga Hybrid het meest efficiŽnte model dat Bentley tot nu toe heeft gebouwd. De auto heeft een totale actieradius van 747 kilometer en een elektrisch bereik van 39 kilometer (WLTP) op ťťn acculading. Het accupakket kan in slechts 2,5 uur worden opgeladen.

Bentley Bentayga Hybrid

De Nederlandse consumentenadviesprijs van de Bentley Bentayga Hybrid is Ä 182.473.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS