Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO: Nieuwe Volkswagen Golf 8! Wat een uitgesproken design en dynamischer dan ooit

Uitgegeven door Johan Vis • 11 oktober 2019 12:11 • Print artikel

Als er één auto is die de naam ‘bestseller’ verdient, is het de Volkswagen Golf wel. Van generatie op generatie heeft hij zijn naam wereldwijd steviger gevestigd. Over een kleine twee weken, op 24 oktober, beleeft de achtste generatie van de Golf (Volkswagen Golf 8) zijn wereldpremière in Wolfsburg. Nu al is duidelijk dat de VW Golf 8 digitaler en meer verbonden wordt dan ooit. Bovendien zit hij boordevol innovaties, verpakt in een uitgesproken design.

Nieuwe Volkswagen Golf 8


In het nieuwe model zijn de sterke punten die de Golf wereldwijd tot een bestseller hebben gemaakt, verder aangescherpt. Naast een nieuwe range efficiënte motoren geven verder verbeterde ondersteltechnologieën de Golf een boost op het gebied van rijeigenschappen. De nieuwe Golf zet tevens de toon in digitalisering en connectiviteit, rijassistentiesystemen en onlinefuncties en -diensten.

Nieuwe Volkswagen Golf 8

Qua design wordt de Golf 8 dynamischer dan ooit, terwijl hij van alle kanten tegelijkertijd direct als een Golf herkenbaar is. In het interieur zijn het frisse kleuren en stoffen die de nieuwe look van het compacte model bepalen, aangevuld met een nieuwe digitale cockpit.

Nieuwe Volkswagen Golf 8

De nieuwste generatie van de Golf wordt vanaf medio december bestelbaar, de Nederlandse marktintroductie staat gepland in maart 2020.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS