Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

De nieuwe Jaguar F-Type: geen revolutie maar evolutie! + VIDEO

Uitgegeven door Peter Vader • 5 december 2019 17:09 • Print artikel

Jaguar heeft de nieuwe versie van zijn alom geliefde F-Type sportwagen gelanceerd en de veranderingen zullen waarschijnlijk worden gezien als 'geruststellend subtiel' voor de fans van het origineel, die toentertijd tal van onderscheidingen won, waaronder World Car Design of the Year. Het werd een klassieker uit de 21e eeuw, en we weten allemaal dat je met een klassieker geheel op eigen risico knoeit zodra je zijn opvolger introduceert. Jaguar introduceerde in 2013 de nieuwe F-Type en het is een groot compliment voor de bestaande F-Type dat hij er niet zes jaar oud uitziet. Maar misschien vond Jaguar, geïnspireerd door de manier waarop Porsche de 911 in vijf decennia subtiel heeft doorontwikkeld, dat het duidelijk tijd was voor een opfrisbeurt.

Jaguar new F-Type Coupe

Tot de grootste veranderingen behoren overnieuw ontworpen, eigentijdse, slanke LED-koplampen, een achterzijde met bollere wangen en een nieuwe motorkap, die de breedte van de auto accentueert. En de nieuwe voorbumper en iets grotere grille zorgen voor een agressievere uitstraling ten opzichte van zijn voorganger. De uitdrukking 'evolutie niet revolutie' wordt vaak toegepast door auto-ontwerpers en dat is een waarheid als een koe. Het algehele resultaat van de vernieuwde F-Type ziet er eenvoudig, natuurlijk en voor de hand liggend uit, zoals het beste ontwerp altijd doet.

Jaguar new F-Type cabrio

"Ontwerp de mooiste sportwagen, met puurheid, proportie en een 'presence' die onmiskenbaar Jaguar is: dat was de uitdaging die we onszelf hebben gesteld", zei de nieuwe designbaas Julian Thomson tegen esquire.com. Zijn voorganger, Ian Callum, die na 20 jaar met pensioen ging, heeft eerder verteld dat de lancering van de originele F-Type coupé het moment in zijn loopbaan was waarop hij het meest trots is. Jaguar zal weer de concurrentie aangaan met Porsche, aangezien de F-Type een directe rivaal van de 911 is. De F-Type heeft het voordeel dat hij meer opties biedt aan zijn kopers, van het instapmodel met een 2 liter-motor met 4 cilinders tot aan het vlaggenschip F-Type R, met een V8 met 575 pk!MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS