Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Bentley viert honderdjarig bestaan met unieke Centenary Specification + FOTO'S

Uitgegeven door Johan Vis • 9 september 2018 13:09 • Print artikel

Bentley viert zijn honderdjarige bestaan met de introductie van de speciale Centenary Specification. Deze exclusieve aankleding wordt toegepast op alle Bentleys die tussen 1 januari en 31 december 2019 worden gebouwd.

Bentley viert honderdjarig bestaan met unieke Centenary Specification

Bentleys die zijn uitgevoerd in Centenary Specification zijn te herkennen aan hun subtiele Centenary Gold-badges voor- en achterop. Ze passen bij de beeldmerken op de wielen en instaplijsten en tonen de jaartallen 1919 – 2019. Emblemen op het stuur, de schakelpook en sleutel hebben een
vergelijkbaar design. De kleur Centenary Gold is geïnspireerd op de metalen die werden gebruikt in vooroorlogse Bentleys.

Bentley viert honderdjarig bestaan met unieke Centenary Specification

De Centenary Specification onderscheidt zich verder door de unieke stiksels op de stoelen (naar keuze Centenary Gold Cross Stitch of Centenary Gold Contrast Stitch), de opvallende Centenary-welkomsverlichting die vanuit de spiegels naar beneden schijnt en meer hoogkwalitatieve details. Alle in 2019 gebouwde Bentleys zijn daarmee verzekerd van een rol als verzamelaarsobject.

Bentley viert honderdjarig bestaan met unieke Centenary Specification

De viering van honderd jaar Bentley ging op 10 juli 2018 van start. In de komende achttien maanden wordt stilgestaan bij de rijke historie van het Britse luxemerk. Op www.bentleymotors.com/100years is een nieuwe film te zien over decennia aan innovatie, vakmanschap en prestaties: Together we are Extraordinary: The Story of Bentley Motors.

Bentley viert honderdjarig bestaan met unieke Centenary Specification

Bentley Motors werd in juli 1919 opgericht door de in 1888 geboren W.O. Bentley. Ruim twee jaar later, in september 1921, werd de eerste klantenauto afgeleverd aan Noel van Raalte, die er 1.050 pond voor betaalde. Bentley gebruikte toen al zijn kenmerkende grille en ‘Flying B’-logo. In de jaren twintig raakte W.O. gefascineerd door racen. Bentleys wonnen op Brooklands, Indianapolis, Isle of Man en – in handen van de fameuze Bentley Boys – ook vijfmaal op Le Mans.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS