Karting • GK4 Kartseries

Zoontje van Tom Coronel kampioen! Rocco Coronel zet de kroon op zijn seizoen: "Mooiste race van mijn leven"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 november 2021 04:40

GENK – Dat Rocco Coronel een uitstekend seizoen in de Mini Parilla-klasse achter de rug heeft, werd afgelopen weekeinde in Genk bevestigd met de kroon op al zijn harde werken: hij werd kampioen in de Mini Parilla-klasse. De elfjarige zoon van de coureurs Tom Coronel en Paulien Zwart werd op de Belgische piste derde in de finale en dat was meer dan genoeg voor de titel in deze sterk bezette klasse van de GK4 Kart Series.

Zoon van Tom Coronel wint hoofdprijs! Rocco Coronel kampioen

Toen Rocco na de finale in het parc fermé aankwam, vond hij een juichende vader Tom in de hekken, minimaal net zo blij als toen Max Verstappen zijn eerste Formule 1-race won. Uitbundig feliciteerde hij zijn succesvolle zoon aan de andere kant van het hek. Rocco zelf bleef er, zoals gewoonlijk, behoorlijk koel onder.

“Dit voelt goed, leuk om kampioen te zijn”, zei de topper van SignMind Racing. “Ik wist niet precies wat ik moest worden om kampioen te worden. Iets van een plek in de top zes geloof ik.” Maar in de slotfase van de finale, toen hij op de derde plaats zijn rondjes reed, realiseerde hij zich heus wel dat hij kampioen zou worden. “De laatste ronde was best lekker. Ik was niet zenuwachtig. Heb een beetje rustig aan gereden om niet van de baan te gaan. Daarvóór zat ik volledig in de actie.”

Dat moest hij ook wel, want in de finale had de jonge inwoner van Eemnes een slechte start gehad en daarvan moest hij zich zien te herstellen. “Die slechte start kwam doordat ik door iemand van de baan werd gebeukt. Ik was van drie gestart, maar door die beuk zakte ik terug naar de vijfde of zesde plaats. Uiteindelijk ben ik weer derde geworden. De nummer twee pakken, lukte jammer genoeg niet meer. Omdat Jason (Bralic, red.) en Roberto (Baas, red.) in de laatste ronden met elkaar gingen vechten, kwam ik nog wel iets dichterbij, maar ze waren te ver weg.”

Het maakte niet meer uit. Toen hij over de finish kwam, was zijn eerste titel een feit. Het was de bekroning van een sterk seizoen waarin hij hard had gewerkt. “Ik train elke week in de kart”, zei Rocco. “Meer ook dan vorig jaar. Dat doe ik met mijn trainer en begeleider Bjorn Bakker. Hij geeft me heel goede tips. Hij leert me hoe ik moet racen, dat ik slim moet rijden. Eigenlijk te veel om op te noemen. En mijn monteur Rob heeft de kart altijd perfect klaar staan. We vallen bijna nooit uit. Ook dat is super.”

Behalve dat Rocco nu zo snel is dat hij kampioen is geworden, hebben de lessen van Bjorn en de bijbehorende resultaten ook iets anders opgeleverd: “Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Nu durf ik de kart er vol naast te zetten.”

Rocco Coronel

Het hielp de talentvolle karter in Genk zeker ook afgelopen weekeinde bij zijn missie de titel veilig te stellen. “Dit was mijn mooiste race uit mijn leven. Ik heb in de finale de hele tijd gedacht dat ik kampioen zou worden. In de laatste ronde was ik wel een klein beetje bang dat ik zou uitvallen, omdat ik een klein beetje weggeleed in de eerste bocht. Gelukkig werd ik niet ingehaald.”

Nu hij de Mini Parilla-titel in de knip heeft, wordt het tijd weer een niveau hogerop te gaan racen. En dus gaat hij komend jaar ik in de Junior-klasse rijden. “Ik heb al in een Junior-kart getest en ik vind het heel cool omdat hij heel hard optrekt. De kart is wel moeilijker om te besturen, maar dat leer ik wel. We gaan in de winter hard trainen. En dan mag van mij het nieuwe seizoen wel komen!”

Rocco Coronel wordt in zijn race-activiteiten gesteund door Dijkstra/Draisma Bouwgroep, jouw-pensioen.nl en Coronel Kart Racing in Huizen. “Nu ik een stap hogerop ga, zoek ik nog wel wat extra sponsoren. Verder wil ik Bjorn, Rob, Bas, mama en papa, mijn zus Carmen en de hele familie en de sponsoren bedanken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS