Karting • WSK

Zoontje Jan Lammers maakt furore bij topserie WSK! René Lammers: "Het geeft altijd een fijn gevoel als je wint"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 juli 2020 09:02 • Print artikel

ADRIA – Piepjong en o zo talentvol: karter René Lammers liet de afgelopen dagen op het circuit van Adria zien wat voor begenadigd coureur hij is. De elfjarige Zandvoorter was tijdens de derde en vierde ronde van de WSK Super Master Series (de WSK had vanwege de coronaperiode twee races in één week gepropt) voorin te vinden. Het zoontje van voormalig F1-coureur en 24U van Le Mans-winnaar Jan Lammers won, met zijn bekende geblokte 'Racing for Holland'-livery kart' twee heats én de prefinale in de Mini-klasse. Dat deed hij te midden van vele internationale toptalenten.

René Lammers aan kop Adria


“Dit voelt goed. Het geeft altijd een fijn gevoel als je wint”, zei een trotse René bedeesd over zijn fraaie resultaten op het Italiaanse circuit. “Ik moest in de prefinale als tweede starten en de start ging goed. Ik ben samen met Dmitry Matveev weggereden. Ik heb de hele race achter hem gereden, maar aan het eind ben ik hem nog voorbijgegaan. Ik was erg blij met de winst.”

Moeder Mariska had het met trots aangezien. “Hij reed zo berekenend en slim. Die inhaalactie was fantastisch. Aan de ene kant is het natuurlijk geweldig, aan de andere kant verbaast het je niks omdat het in hem zit.”

“Ik heb het hem al vaker zien doen. Hij is ook zo gefocust. René wordt niet euforisch als het heel goed gaat. Hij denkt: deze vinken we af en door. Hij enthousiasmeert ons. Dat maakt dat je er zoveel voor doet. We genieten van elk moment.”

René Lammers Adria


Ook in de finale was de belofte van Baby Race één van de voornaamste kandidaten voor de winst. Kort na de start zakte René van pole terug naar de derde plaats, knokte zich terug naar de tweede plaats en kwam opnieuw achter Matveev terecht. Die stuurde in een bocht even later naar binnen om René vervolgens naar buiten te drukken.

Daarbij raakten de twee concurrenten elkaar waardoor René terugzakte naar de achtste plaats. Op die plaats kwam hij ook over de finish. René: “Dat was natuurlijk wel een teleurstelling. Maar gelukkig heb ik twee heats en de prefinale gewonnen. Dat voelt wel fijn.”

“Het was zijn eerste echte pole voor de finale, hij heeft heel mooi gereden. Super natuurlijk datum hij die prefinale wint. Nadat hij de kop had overgenomen blokkeerde hij goed en won hij!", zei de trotse vader Jan Lammers. "En de finale had hij ook kunnen winnen. Het is het klassieke verhaal: we learn and move on. René heeft geweldig gereden. Hij zit er altijd goed bij, ik ben echt superblij met hem. Zijn snelheid en spirit waren top en we hebben een goed team in Baby Race.”

De volgende ronde van het de WSK Super Master Series wordt vanmiddag gehouden. Ook weer op het circuit van Adria.

René Lammers bedankt iedereen die hem heeft geholpen en zijn sponsors.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS