Karting • WSK

Zoon van Jan Lammers pakt podium in hoogste categorie van het karten! René Lammers knap derde bij FIA EK karting

Uitgegeven door Bart • 30 maart 2023 05:02

VALENCIA - René Lammers is het FIA Europees kampioenschap karting sterk gestart met een podium. De 14-jarige Zandvoorter is dit jaar doorgestroomd naar de hoogste categorie van de automaat-klassen in de kartsport en doet het bij debuut erg goed! Hij eindigde op het Kartodromo Internacional Lucas Guerrero nabij Valencia bij de eerste van vier EK-wedstrijden knap op de derde positie in de OK-klasse. De fabrieksrijder van het Italiaanse kartmerk Parolin staat nu op punten op de tweede positie in de tussenstand, aangezien ook alle resultaten van de heats meetellen voor het klassement.

Rene Lammers

"Het was zeker een goed weekend voor ons, vooral om kennis te maken met de nieuwe banden van het Europees kampioenschap voor dit seizoen", kijkt René terug op het weekend in de hoogste categorie van de kartsport in Valencia.

In de kwalificatie reed de Nederlandse belofte naar de derde tijd in zijn sessie en dat betekende de achtste tijd in een veld van 86 rijders. In de vijf heats die volgden noteerde hij P2, P2, P1, P1 en P4 en reed de zoon van oud-F1-coureur Jan Lammers bovendien vier keer de snelste raceronde.

Na de winst in de pre-finale op zondag moest René de finale vanaf de tweede positie startten. Zo kwam hij aan de gevreesde buitenkant te staan. "Ik had een goede start en lag tweede na de eerste bocht, alleen aan het einde van de eerste ronde werd ik ingehaald waardoor ik veel tijd verloor. Daardoor zat de winst er niet meer in, maar derde is nog steeds een prima resultaat en ik sta nu tweede in het klassement."

Vader Jan Lammers ziet een goede ontwikkeling. "René blijft progressie maken en dat werd dit weekend beloond met mooie resultaten. Dit sterkt het vertrouwen voor de toekomst."

Het FIA EK telt nog drie ronden in het Tsjechische Trinec (18-21 mei), het Deense Rodby (15-18 juni) en het Italiaanse Cremona (27-30 juli).