Formule 1

Zijn de records van Lewis Hamilton behaald vanwege een dominante Mercedes? "Ik sta niet toe dat stemmen zeggen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 oktober 2020 13:01 • Print artikel

Lewis Hamilton evenaarde op de Nürburgring het record van 91 race overwinningen van Michael Schumacher. Er zijn genoeg stemmen die zeggen dat het komt door de dominante Mercedes, die de Brit de afgelopen jaren in de Formule 1 tot zijn beschikking heeft gehad. De teambaas van de Zilverenpijlen wil en kan deze opmerkingen niet accepteren.

Lewis_Hamilton_met_Mercedes_winnaar

“Ik lees het ook en naar mijn mening is het niet helemaal eerlijk”, zei Toto Wolff na de race op de Nürburgring tegen GrandPrix 247. “Het winnen van races en winnen van kampioenschappen is altijd een teaminspanning in deze sport, maar je moet jezelf wel in een positie plaatsen dat je in de beste auto komt. Je ziet veel talent en vaardige coureurs, die de verkeerde beslissing namen of niet goed geadviseerd werden. Wat dat betreft was hij het die zich in 2013 bij Mercedes voegde en het is hij die in de auto zit en in staat is om het werk op de baan uit te voeren. Natuurlijk met de gereedschappen die we aan hem aanleveren. Maar er zijn er altijd twee die hier onderdeel van uitmaken.”

“We hadden de records die we met Mercedes behaald hebben zonder hem niet kunnen pakken. En Lewis kan deze records waarschijnlijk niet behalen zonder de juiste auto. Ik sta niet toe dat stemmen zeggen ‘nou ja, hij rijdt in een Mercedes, het is logisch dat hij deze races wint’. Het zijn de coureurs zelf die zeggen dat ze het allemaal moeten proberen en zij moeten analyseren waarom ze hun weg naar Mercedes niet gevonden hebben.”

Tegelijkertijd zegt de Oostenrijker dat het lastig is om te geloven dat één van zijn coureurs in staat was om de records te behalen. “Het is ongelofelijk dat Lewis deze 91 overwinningen behaald heeft’, zegt de Oostenrijker. “Heel persoonlijk vind ik dat Michael boven alles staat. Hij is een icoon. Voor mij betekent het behalen van dat record en het door ons synchroniseren met het Ferrari-record bijna iets onwerkelijks. Records zijn erom gebroken te worden en ik denk dat dat is wat ook Michael zei. Lewis is nu nog bezig met zijn reis, maar misschien zit er iemand in de peuterspeelzaal of op school, die op een dag gaat racen en voor het Lewis-record gaat. En dit is precies hoe het moet zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS