Formule 1

Yuki Tsunoda steeds dichter bij AlphaTauri-stoeltje: "Helmut Marko is een groot fan van hem"

Uitgegeven door Bart • 30 september 2020 13:05 • Print artikel

Yuki Tsunoda kent een sterk debuutseizoen in de Formule 2. De 20-jarige Japanner is door zijn sterke rijden in beeld voor een stoeltje bij AlphaTauri als opvolger van Daniil Kvyat. Motorleverancier Honda ziet maar wat graag een Japanse coureur bij één van de twee teams. Afgelopen weekend in Rusland eindigde Tsunoda nog op de tweede plaats in de hoofdrace van de Formule 2. Op zondag zat een podium er niet in, omdat de race na een vroege crash werd stilgelegd.

Yuki Tsunoda


Volgens Honda-directeur Masashi Yamamoto heeft Tsunoda een grote kans om de Formule 1 te bereiken. "Helmut Marko is een groot fan van Tsunoda", aldus Yamamoto in een reactie aan het Japanse Autosportweb. "Ik sprak hem na de race in Rusland en hij vond het ook zonde dat de race vroeg werd afgevlagd. Daardoor staat Tsunoda nu nog op de derde plaats in het kampioenschap."

Het is de vraag wanneer Helmut Marko de line-up voor Red Bull en AlphaTauri voor 2021 bekend gaat maken. "Het is al bijna oktober en we zijn druk in gesprek over de mogelijkheden. Een definitief akkoord is er nog niet. Tsunoda presteert erg sterk. Er zijn weinig coureurs die zo sterk zijn in hun rookie-seizoen. Daarom wil Red Bull hem ook naar de Formule 1 halen", zo besluit Yamamoto.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS