Formule 1

Yuki Tsunoda zelfverzekerd naar Silverstone na goed weekend in Oostenrijk

Uitgegeven door HJ van Keulen • 5 juli 2024 13:05

De Grand Prix van Engeland op Silverstone staat voor de deur. Racing Bulls-coureur Yuki Tsunoda is vol vertrouwen na een geslaagd weekend in Oostenrijk. De Japanse coureur van Racing Bulls kijkt uit naar de uitdagingen van het Britse circuit van Silverstone en heeft hoge verwachtingen voor de race.

Yuki Tsunoda


Tsunoda deelt zijn enthousiasme in een persbericht van zijn team: "Ik hou van racen op Silverstone, ook al is het erg veeleisend voor de coureurs en de technici om de beste set-up te vinden. Na Oostenrijk voel ik me zelfverzekerder omdat we vooruitgang hebben geboekt met de auto en dit weekend hebben we ten minste drie uur vrije training om de auto beter te begrijpen."

"Het publiek is ongelooflijk, de fans zijn erg aardig, ze juichen niet alleen de Britse coureurs toe en ze zijn gepassioneerd over autosport", vertelt hij over de passie van de fans. "Wat het circuit zelf betreft, kijk ik ernaar uit om er te rijden; het is historisch, het is snel en ik kan het niet echt een thuiscircuit noemen, maar we hebben wel een faciliteit niet ver weg, waardoor het in veel opzichten een belangrijke race is, dus ik wil er graag een goed resultaat neerzetten."

Tsunoda is vooral enthousiast over specifieke secties van het circuit. "Er zijn een paar geweldige secties om te rijden, zoals Maggotts-Becketts en de snelle lange rechterbocht bij Stowe."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS