Autosport BE • Belcar Sprint Cup

Xavier Maassen pakt dubbel overwinning in Belcar Sprint Cup

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 11 april 2006 08:14

SPA-FRANCORCHAMPS, 11 APRIL 2006 – In zijn eerste optreden in de Belcar Sprint Cup 2006 heeft Xavier Maassen afgelopen zondag op het circuit van Spa-Francorchamps voor een daverende stunt gezorgd door meteen met een dubbele overwinning aan de haal te gaan in de klasse 2 tot 1.600 CC! Door in beide manches goed uit de startblokken te komen wist de gastrijder van het Racing for Maastricht Juniorteam zich in de 10 ronden tellende races tweemaal naar een briljante overwinning te rijden! Maassen was in deze twee zinderende wedstrijden op Belgische bodem heer en meester en liet de gevestigde orde met een knap stukje wagenbeheersing opnieuw zien dat hij uit het juiste racehout is gesneden!

Xavier Maassen in actie !

Het Racing for Maastricht Juniorteam bestaat geheel uit vervroegde schoolverlaters die via Racing for Maastricht, in samenwerking met Trajekt, Woonpunt, Yonder, ROC Leeuwenborgh en subsidieverstrekker Startfoundation, proberen binnen twee jaar een startbewijs voor het maatschappelijk leven te behalen.

In de enige kwalificatiesessie van zondagochtend verraste Maassen al vriend en vijand door met 10 seconden voorsprong (!) zich als snelste te kwalificeren in een Toyota Yaris 1.300 CC! In het algemeen klassement legde de Limburger beslag op een knappe elfde plaats en wist met dit resultaat op het 6.968 kilometer lange circuit vele snellere bolides achter zich te houden. Bij de start van de eerste race koos Maassen voor de aanval en pakte buitenom in de beroemde bocht ‘Eau Rouge’ meteen drie coureurs. De inwoner uit Lanaken hield vervolgens de deur goed dicht en vergrote zijn voorsprong op de rest van zijn directe concurrenten in zijn klasse. Maassen wist zijn positie uitstekend te verdedigen gedurende de Sprint Cup en ging als eerste onder de zwart-wit geblokte finishvlag door.

Xavier Maassen (midden) op het podium !

Ook in de afsluitende manche vertrok Maassen in een door het Juniorteam van Racing for Maastricht geprepareerde Toyota Yaris vanaf de eerste plaats en zag zijn positie gedurende de 25 minuten durende race nimmer in gevaar komen. Maassen hield het hoofd koel en ging er voor de tweede maal met de overwinning vandoor!

XAVIER MAASSEN: “Dit is echt kicken! Een dagje races in een Toyoya Yaris geeft zo’n adrenalinestoot! Het was voor mij echt een aangename verrassing dat ik me staande wist te houden in zo’n sterk deelnemersveld omdat ik me niet echt heb kunnen voorbereiden. Ik reed op mijn favoriete circuit twee goede races en wist in de bochten zelfs de grotere wagens van dit deelnemersveld achter mij te houden. Op de rechte stukken kwamen ze me echter weer voorbij want mijn auto had helaas niet zoveel PK’s aan boord, haha! Ik heb me enorm vermaakt en ik wil het gehele team van Racing for Maastricht bijzonder bedanken dat ze zo’n competitieve auto hebben neergezet want die was echt super! Ik ben blij dat ik weer flink aan mijn reflexen heb kunnen werken want over een paar weken moet ik alweer volop aan de bak in de Eurocup Formule Renault 2.0 op het circuit van Zolder!

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS