Karting • GK4 Kartseries

Wouter Bergheanu heeft bijzonder verjaardagscadeau voor zijn vader: clean sweep in GK4 Kart Series!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 september 2021 10:19 • Print artikel

SPA-FRANCORCHAMPS – Wouter Bergheanu bezorgde zijn vader Sandrin afgelopen weekeinde een mooi verjaardagscadeau. De tienjarige karter uit Den Haag zette zijn uitstekende vorm door naar het kartcircuit van Spa Francorchamps en won er het dagklassement van de Honda Cadet-klasse. Dat deed hij op ronduit overtuigende wijze. Hij won er alle drie de races.

Wouter Bergheanu

“Het was echt een topweekend, een topkwalificatie met poleposition en in alle drie de races ging het een beetje hetzelfde. Ik heb alles gewonnen. Bij de start van de eerste race werd ik ingehaald. Daarna was het inhalen en weer ingehaald worden. Toen ik weer terug op kop lag, was het merendeels verdedigen. De achterblijvers zorgden voor een voordeel, die had ik heel snel ingehaald. Maar dat deed ik op plekken waar het lastig was voor de anderen om met me mee te komen.”

De tweede race won hij ook relatief eenvoudig, maar tijdens de derde race had de talenvolle Hagenaar harder voor de overwinning moeten knokken. “Die race was spannend. Ik had twee meisjes achter me aan, maar ik was sneller met inhalen en het verdedigen ging goed. Toen ik over de finish kwam voelde dat goed, echt heel goed.”

En zo snelde hij ook in de derde race naar de overwinning en had hij een dubbel en dwars verdiende dagzege te pakken. Dat hij dat op het fameuze kartcircuit van Spa-Francorchamps deed, vond de rijder van Peter de Bruijn des te mooier. “Ik vind het een superleuke baan. Het leukste zijn de bochten. Het is echt een heel technische baan. De leukste is de lange doordraaier voor de voorlaatste bocht.”

Wouter Bergheanu

Hoewel Wouter op de baan overduidelijk bewezen had zijn mannetje te staan, had hij zijn eclatante dagzege ook te danken een de fantastische ondersteuning van zijn team, wist hij. “Ik heb met Nigel Vuijst echt een topmonteur. Technisch hadden we alles supergoed voor elkaar, we hadden de goede bandenspanning en heeft alles goed uitgelegd en goede tips gegeven.”

Omdat zijn vader zondag jarig was, had Wouter zo een mooi verjaardagscadeau voor hem: een clean sweep voor papa. “Dat is wel superleuk, dat het me lukt zo te winnen als mijn vader jarig is.” Maar wat Wouter betreft geeft hij zijn vader elk raceweekeinde zo’n cadeau, dus ook als die niet jarig is.

Want fanatiek is hij, het jonge talent uit Den Haag. De komende weken gaat hij trainen op het circuit van Marienbourg om er uitstekend voorbereid aan de start te verschijnen voor de vijfde ronde van het prestigieuze IAME Benelux-kampioenschap.

Die wedstrijd wordt ook op het circuit in Zuid-België gehouden. Daar doet hij mee in de Mini Parilla-klasse. “Ik heb er echt heel veel zin. Mariembourg is ook een heel mooi circuit. Ik ben benieuwd hoe het daar zal gaan!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS