Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Winnaar Richard Mille Young Talent Academy namens MP Motorsport naar Spaanse Formule 4

Uitgegeven door Bart • 20 oktober 2021 09:13

MP Motorsport is een samenwerking aangegaan met de Richard Mille Young Talent Academy. Afgelopen weekend werd de strijd gestreden tussen twaalf talentvolle karters. De winnaar Tymoteusz Kucharczyk kroonde zich op het circuit van Navarra tot winnaar en mag namens MP Motorsport het volledige seizoen 2022 uitkomen in de Spaanse Formule 4.

MP Motorsport


Twaalf karters van over de hele wereld namen het op het Spaanse circuit tegen elkaar op. Daar werd naast de raceactie ook gekeken naar de fysieke en mentale gesteldheid. In de finale moest de 15-jarige Pool het opnemen tegen Martinius Stenshorne en Oscar Targett. Na uitvoerig beraad is de keuze op Kucharczyk gevallen. "Ik ben echt sprakeloos. De stap van karting naar single-seaters is een belangrijke, maar gecompliceerde stap. Ik ga mijn uiterste best doen om zo veel mogelijk uit deze kans te halen."

MP Motorsport-teambaas Sander Dorsman: "We zijn erg trots om de samenwerking met Richard Mille aan te gaan. De Young Talent Academy is een uitstekend platform voor jonge talenten om hun droom na te jagen. Zij willen de top halen en dat geldt ook voor MP Motorsport. We heten Tymoteusz van harte welkom. Hij is zonder twijfel een groot talent. In zijn eerste seizoen in de Formule 4 zullen we hem zo goed mogelijk ondersteunen om hoger op de ladder te komen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS