Formule 1

Weersvoorspelling Formule 1 Grand Prix van Spanje: wat voor weer krijgt Max Verstappen?

Uitgegeven door Ed Aldus • 13 augustus 2020 21:24 • Print artikel

We tellen af naar de Grand Prix van Spanje die dit weekend op Circuito de Barcelona wordt verreden. De grote vraag is of Mercedes erin zal slagen om Max Verstappen in te tomen met hun bandenvretende Zilverpijlen. Mercedes moest tijdens de tweede F1-race op Silverstone haar meerdere erkennen in Verstappen en Red Bull. De RB16 met 'bandenfluisteraar Verstappen' aan het stuur lijkt het in warmere omstandigheden met zijn bandenmanagement beter te doen dan de W11.

Grand Prix van Spanje Circuito de Barcelona Catalunya

Speciaal voor RaceXpress.nl blikt professioneel weerman Ed Aldus vooruit op de weersomstandigheden in Catalunya. Barcelona heeft te maken met een aangenaam Middellandse Zee klimaat met warme zomers en zachte winters. In Barcelona valt over het hele jaar net zoveel regen als in Londen of Berlin. De temperatuur van het zeewater varieert tussen 13 graden in februari tot 25 graden in augustus. De hoogste temperatuur ooit waargenomen in augustus bedraagt 38,2 graden. Gemiddeld valt er over de hele maand 40 mm aan regen en schijnt de zon gedurende 264 uur.

Vrijdag is het tijdens de kwalificatierondes vrij zonnig, droog en warm. In de middag wordt het 32 graden en waait er een matige zuidoostenwind.

Ook op zaterdag is het tijdens de laatste vrije training en de kwalificatierondes zeer warm met volop zon en blijft het droog. De zon schijnt gedurende 12 uur. In de middag wordt het 32 graden. De wind waait opnieuw uit het zuidoosten en is matig van kracht.

Zondag is het dan eindelijk tijd voor de Grand Prix in Barcelona, normaal wordt deze in mei altijd verreden. De zon doet dan opnieuw goede zaken en het blijft de hele dag droog. Bij een matige zuidoostenwind loopt het kwik op naar 30 graden. Bron: Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS