Formule 1

Weersverwachting Formule 1 in Oostenrijk - Wat voor weer wordt het in Oostenrijk?

Uitgegeven door Ed Aldus • 1 juli 2020 06:03 • Print artikel

Door het coronavirus hebben we er lang op moeten wachten, maar het is dan eindelijk zover! Komend weekend wordt de eerste Grand Prix van 2020 verreden en alle ogen zijn dan natuurlijk gericht op Max Verstappen, die de afgelopen twee jaar de race voor Red Bull Racing won. Speciaal voor RaceXpress.nl blikt professioneel weerman Ed Aldus, bekend van RTV- Rijnmond en Buienradar, vooruit op het weer voor vrijdag en komend weekend tijdens de GP van Oostenrijk.

Red Bull Ring Max Verstappen

De zomer verloopt warm in Stiermarken met een gemiddelde temperatuur van 24,8°C in juli, daarmee is het ook meteen de warmste maand van het jaar. Er valt jaarlijks zo’n 800 mm aan neerslag en dat is bijna te vergelijken met Nederland. In de provincie Stiermarken verlopen de winters koud met soms ook veel sneeuw. Gemiddeld valt er in deze regio zo’n 75 cm, de meeste sneeuw valt in februari. Ook staat de provincie Steiermark bekend om zijn vele bliksemontladingen, met zelfs een record aantal in 2015.

De eerste en tweede vrije trainingen verlopen op vrijdag nog wisselvallig. Af en toe komt de zon tevoorschijn, maar er bestaat ook kans op een stevige onweersbui. Het wordt 20 graden en er
waait een zwakke noordoostenwind.

Zaterdag is het tijd voor de derde vrije training en de kwalificatie. Op dit moment ziet het weer er op zaterdag niet verkeerd uit. De zon laat zich geregeld zien en de kans op een bui is aanzienlijk kleiner dan op vrijdag. Het wordt warmer met 's middags een temperatuur van 23 graden. De wind waait opnieuw uit het noordoosten en stelt nauwelijks wat voor.

Op zondag wordt dan eindelijk de eerste Grand Prix van 2020 verreden. Op zondag zorgt een hogedrukgebied voor mooi en warm weer. Er zijn flinke perioden met zon en het blijft droog. De temperatuur gaat verder omhoog en tikt in de middag de 27 graden aan. Er staat een zwakke noordoostenwind. Bron: weerman Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS