Formule 1

Weersverwachting Formule 1 GP van Steiermark - Hitte, buien en afkoeling!

Uitgegeven door Ed Aldus • 9 juli 2020 21:29 • Print artikel

Komend weekend wordt de tweede Grand Prix van 2020 verreden. Voor de eerste keer in de geschiedenis wordt een Grand Prix voor de tweede achtereenvolgende keer verreden op dezelfde baan. De Red Bull Ring heeft deze eer. De GP gaat door het leven als Formula 1 Pirelli Grosser Preis Der Steiermark 2020. Alle ogen zijn dan natuurlijk gericht op Max Verstappen, die de afgelopen twee jaar de F1-race voor Red Bull Racing won. Speciaal voor RaceXpress.nl blikt professioneel weerman Ed Aldus, bekend van RTV-Rijnmond en Buienradar.nl, vooruit op het weer voor vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de F1 GP.

Red Bull Ring Max Verstappen


De zomer verloopt warm in Steiermarken met een gemiddelde temperatuur van 24,8°C in juli, daarmee is het ook meteen de warmste maand van het jaar. Er valt jaarlijks zo’n 800 mm aan neerslag en dat is bijna te vergelijken met Nederland. In de provincie Stiermarken verlopen de winters koud met soms ook veel sneeuw. Gemiddeld valt er in deze regio zo’n 75 cm, de meeste sneeuw valt in februari. Ook staat de provincie Steiermark bekend om zijn vele bliksemontladingen, met zelfs een record aantal in 2015.

De eerste vrije trainingen op vrijdag verlopen droog en vrij zonnig. Het is erg warm met in de middag een temperatuur van rond de 30 graden. De wind waait zwak of hooguit matig en komt uit het zuidoosten. De zonkracht bedraagt 8 en is daarmee zeer hoog.

Op zaterdag wordt de hitte verdreven. Het betekent voor de coureurs een totaal ander weertype met wellicht regenbanden. Het is een overwegend bewolkte dag met regen- en onweersbuien. Er wordt 20 tot 25 mm aan regen verwacht en dat is een hele plons. Met een middagtemperatuur van nog maar 21 graden is het gevoelig afgekoeld. De wind komt uit het noordoosten en waait zwak.

Zondag ziet het weerbeeld er tijdens de Grand-prix weer uitstekend uit. De zon schijnt volop en met 23 graden is het aangenaam. Het blijft de hele dag droog in Stiermarken. Het blijft verder rustig weer met een zwakke oosten of noordoostenwind. /Bron: Ed Aldus

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS