Formule 1

Weersverwachting F1 Grand Prix van Groot-Brittannië: kans op buien in Silverstone

Uitgegeven door Bart • 5 juli 2024 09:30

De Formule 1 is in Silverstone en slijpt de messen voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Na de aanvaring tussen Max Verstappen en Lando Norris in Oostenrijk wacht de wereldkampioen een niet zo vriendelijke ontvangst op Britse bodem. We blikken vooruit met het weerbericht voor de komende dagen. Echt Engels weer op komst?

#f1 Max Verstappen


Op de vrijdag tijdens de vrije training is er een grote kans op regen. Er zal zo'n 3 tot 6 mm neerslag vallen. De temperatuur komt niet hoger uit dan 17 graden en de kans op neerslag bedraagt zo'n 60 procent. Ook de wind kan een grote rol spelen.

De zaterdag in Silverstone begint nog wel enigszins zonnig, maar daarna kunnen er buien ontstaan. In de middag neemt de kans op regen af en de windstoten kunnen nog altijd fors zijn. Het wordt tijdens de kwalificatie zo'n 17 graden en de kans op neerslag ligt dan rond de 40 procent.

De racedag op zondag belooft een wisselvallige dag te worden. Het is bewolkt en rond het middaguur kunnen enkele buien vallen. De temperatuur ligt opnieuw rond de 17 graden en net als op zaterdag bedraagt de kans op regen zo'n 40 procent. Er kan dus van alles gebeuren op zondag.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS