Formule 1

Weerbericht Formule 1 in de Verenigde Staten - wat zijn de weersverwachtingen voor Verstappen en co?

Uitgegeven door Ed Aldus • 22 oktober 2021 04:07 • Print artikel

Het komend weekend wordt de zeventiende Grand Prix van het jaar in de Verenigde Staten verreden. Wat voor weer wordt het voor Verstappen en co? Speciaal voor RaceXpress.nl blikt weerman Ed Aldus vooruit op het F1-weekend in de USA.

F1 USA Circuit of the Americas Formula 1 Grand Prix USA

Het circuit of the Americas (COTA) ligt in de staat Texas in Austin, vlakbij het vliegveld. Austin ligt in de staat Texas en heeft een warm klimaat. Het ligt 200 kilometer ten noorden van de Mexicaanse Golf waardoor er tussen juni en november een kans bestaat op een tropische storm of een orkaan. Zo is het gebied rond Austin in augustus 2017 nog getroffen door orkaan Harvey waarbij er enorme neerslaghoeveelheden zijn gevallen. Het was de krachtigste orkaan in meer dan 50 jaar! Juli en augustus zijn de warmste maanden met in de middag een temperatuur van gemiddeld 33 graden. In oktober wordt het nog zo’n 26 graden. Juni is de natste maand van het jaar met gemiddeld 135 mm aan regen. In oktober valt er gemiddeld 114 mm aan regen.

Regen zullen we dit maal niet zien. Naar het zich nu laat aanzien wordt het fantastisch weer in Texas.

Vrijdag worden de eerste en tweede vrije trainingen verreden onder mooie omstandigheden. De zon schijnt uitbundig en er is geen wolkje aan de lucht. Het blijft de hele dag droog. De temperatuur loopt op naar een tropische 31 graden. De wind waait slechts zwak en komt uit het zuiden, windkracht 2.

Op zaterdag wordt ook tijdens de laatste vrije training en de kwalificatierondes uitstekend weer verwacht. Het blijft droog in Austin en er zijn zonnige perioden, maar eerst komen er ook wel wolkenvelden voor. De temperatuur komt uit op een graad of 30 en er waait een matige zuidenwind, windkracht 3.

Tijdens de Grand Prix op zondag komt er in het huidige weer nauwelijks verandering. Het betekent dat de dag wellicht met wolkenvelden begint, maar in de middag komt de zon steeds beter tevoorschijn en het blijft overal droog. Het wordt in de middag opnieuw een graad of 30. De wind waait matig en komt nog altijd uit het zuiden. /Bron: Weerman Ed AldusBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS