Formule 1

Weerbericht Formule 1 in Silverstone - Eerst tropisch, daarna minder warm

Uitgegeven door Ed Aldus • 4 augustus 2020 19:15 • Print artikel

De Formule 1 blijft op het F1-circuit van Silverstone voor de double-header. Met welk weertype krijgen mannen als Max Verstappen en Lewis Hamilton te maken tijdens de Britse GP? Speciaal voor RaceXpress.nl blikt weerman Ed Aldus vooruit op de weersverwachting voor de komende dagen. Over het gehele jaar valt er flink wat regen in Engeland. In Silverstone valt in het algemeen minder regen dan in de rest van het midden van Engeland. In augustus en in december valt met 60 mm de meeste regen. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt in juli 21,1 graden en in augustus 20,5 graden. De hoogste temperatuur ooit gemeten bedroeg 33 graden.

Weersvoorspelling Formule 1 GP van Engeland Max Verstappen F1 Silverstone


Vrijdag worden de vrije trainingen verreden op Silverstone onder tropische omstandigheden. Het is een vrij zonnige dag met wat lichte bewolking en het wordt tropisch heet. De temperatuur loopt op naar 31 graden en de zuidenwind waait zwak, windkracht 2.

Op zaterdag zijn de laatste vrije training en de kwalificatierondes. De wind waait dan matig uit het noorden en de aangevoerde lucht wordt dan minder warm. De zon schijnt flink en het blijft droog. De temperatuur loopt op naar 27 graden.

Zondag worden de punten verdeeld in de Britse Grand Prix. Het weer voor de coureurs ziet er nog steeds goed uit met zonnige perioden en het blijft droog. Met een middagtemperatuur van 23 gaat het kwik verder omlaag. Er staat een matige noordoostenwind, windkracht 3 of 4. /Bron: Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS