Formule 1

Waarom lukte het Lewis Hamilton wel en Bottas niet? Wat was het excuus van Valtteri?

Uitgegeven door Bart • 12 juli 2020 08:30 • Print artikel

Vorige week in droge omstandigheden pakte Valtteri Bottas op de Red Bull Ring nog pole position en de winst in de race, maar zaterdag in de regen kwam hij er op hetzelfde circuit niet aan te pas. Het gat met teamgenoot Lewis Hamilton was bijna 1,5 seconde en de Fin moet zondag vanaf P4 starten. Volgens de coureur met startnummer 77 had hij het zwaar tijdens de natte kwalificatie.

Valtteri Bottas


"Ik had geen vierde hoeven zijn, maar lastige omstandigheden zorgen voor andere uitdagingen", zei Bottas bij Sky Sports F1. "Zelf kreeg ik niet genoeg temperatuur in de banden, maar dat kwam ook deels door een probleem met mijn remmen rechtsvoor. Ik kon niet het maximale potentieel uit de auto halen tijdens het remmen en dat is wel belangrijk in natte omstandigheden. Daarom is dit een teleurstellend resultaat voor mij."

Vrijdag had Mercedes ook al problemen tijdens de vrije training, maar die zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag opgelost. Bottas verwacht dat zijn remproblemen zondag verholpen zullen zijn. "Ik hoop het. Natuurlijk wil ik vol gas kunnen gaan, maar daar zullen we zondag achter komen. We hebben geen long run kunnen doen in de vrije training, maar de auto is snel, dus ik kijk wel degelijk uit naar de race."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS