Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

W Series: Drie Spaanse coureurs willen zich laten zien voor eigen publiek

Uitgegeven door Bart • 20 mei 2022 08:00

De W Series gaat komend weekend verder met de derde race van het seizoen. In Miami werkte de vrouwelijke coureurs twee races af, in Barcelona staat zaterdagmiddag één race op het programma. De eerste twee races werden beide gewonnen door regerend kampioene Jamie Chadwick. Op het Circuit de Catalunya kan de Britse weerstand verwachten van onder andere drie Spaanse coureurs: Belen Garcia, Marta Garcia en Nerea Marti.

W Series Marti Garcia Garcia


Nerea Marti staat er na Miami het beste voor van de drie. De rijdster van het Quantfury Racing W Series Team staat net voor Beitske Visser op de tweede plaats van het klassement. In Miami behaalde Marti haar eerste pole position. "Ik ben zeer tevreden over mijn prestaties in Miami. Daar heb ik laten zien dat ik opnieuw een stap heb gezet. Ik moet me blijven verbeteren en leren van mijn fouten. Er is nog een lange weg te gaan, maar ik ben goed begonnen. Ik voel meer vertrouwen en de resultaten in Miami motiveren me alleen nog maar meer. Het zal heel speciaal zijn om voor al die Spaanse fans te racen. Ik kijk er enorm naar uit. We kennen het circuit allemaal van de testdagen en het zal dicht bij elkaar zitten. Ik moet zo constant mogelijk presteren om kans te maken op het kampioenschap. Natuurlijk wil ik graag winnen in Barcelona en ik denk dat ik dat kan."

Teamgenote Belen Garcia woont op slechts 15 km van het circuit. "Miami was niet slecht, maar de resultaten hadden beter kunnen zijn. De kwalificatie was een beetje een rommeltje met de rode vlaggen, maar dat hoort bij racen. In de eerste race had ik een probleem met de koppeling, maar ook toen voelde ik me sterker dan vorig jaar. In de tweede race kon ik de koplopers goed volgen. Het zelfvertrouwen is aanwezig om met hen de strijd aan te gaan in Barcelona. Zeker tijdens mijn thuisrace in Barcelona is het vertrouwen hoog. Ik ga zeker voor de overwinning. Het zal heel lastig worden, maar ik maak zeker kans. Mijn hele familie, mijn ouders, mijn zus, mijn vriend en mijn hond zullen aanwezig zijn en dat geeft een heel speciaal gevoel."

Marta Garcia ontving in Miami een straf, maar was het daar niet mee eens. "Ik kon er niets aan doen, maar we moeten door en ik ga proberen om die woede in Barcelona om te zetten in een sterke prestatie. Ik heb veel in de simulator gereden om mijn zwakke punten te verbeteren. Het wordt echt mega om voor die geweldige Spaanse fans te race. Barcelona is niet één van mijn favoriete circuits, maar het kan een goed weekend worden als ik hard werk. Ik hou meer van circuits als Miami met langzame bochten en chicanes. Daar moet je heel precies remmen om een goede exit te hebben en tijd te winnen. In Barcelona is de derde sector aangepast en komt het minder op het remmen aan. Dat is niet goed voor mij, maar ik ben er toch van overtuigd dat ik in Barcelona goede punten voor het kampioenschap kan scoren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS