Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

W Series: Alice Powell grijpt pole position in Miami, Beitske Visser rijdt naar solide P7

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 mei 2022 23:04

Alice Powell maakte de perfecte start van het W Series-seizoen 2022 door de snelste tijd te rijden tijdens de vrije training van de Grand Prix van Miami. De Nederlandse dames die in actie komen, Beitske Visser en Emely de Heus reden naar de zevende en achttiende positie.

Alice Powell

Met nog slechts 75 seconden van de 30 minuten durende sessie reed de vice-kampioen van vorig jaar naar de eerste plaats met minder dan een tiende van een seconde van Fabienne Wohlwend, met een ronde tijd van 1:57.118. In het bloedhete Miami reed Fabienne meer ronden dan alle 18 coureurs en finishte bijna twee tienden van een seconde voor regerend tweevoudig W Series-kampioen Jamie Chadwick, die de derde tijd reed.

Nerea Martí, Emma Kimiläinen, Sarah Moore, Beitske Visser en Jessica Hawkins, waren de andere coureurs die binnen een seconde van Powell’s tijd kwamen, Belen en Bruna Tomaselli completeerde de top 10. Juju Noda op de 14e plaats was de snelste van de vijf coureurs die dit weekend hun W Series-debuut maakten ter ondersteuning van de inaugurele Formule 1 Grand Prix van Miami.

De coureurs hadden in de beginfase moeite om grip te vinden op het nieuwe wegdek van het gloednieuwe Miami International Autodrome, en verschillende coureurs gingen wijd in bocht 1, zoals het geval was geweest voor hun F1-tegenhangers tijdens hun openingstraining eerder op vrijdag.

Met tien minuten gereden te hebben, stond de top drie in het W Series-kampioenschap 2021 weer aan de kop van het veld, terwijl Powell, Chadwick en Kimiläinen de snelste ronden reden. Een spin in bocht 8 door rookie Bianca Bustamante halverwege de sessie zorgde voor een rode vlag.

Toen de sessie vijf minuten later werd hervat, behield Kimiläinen de eerste plaats voor Alice Powll en Fabienne Wohlwend. De laatste van de twee verbeterde haar volgende twee vliegende ronden, waarvan de tweede haar met een halve seconde naar de top van de timing zag springen met nog vier minuten te gaan. Maar Alice had het laatste woord om de kwalificatiesessie van zaterdag voor de seizoensopenende double-header in vertrouwen tegemoet te gaan voordat Noda contact maakte met de muur bij het uitkomen van bocht 15 toen de finish vlag viel. Emely de Heus maakte haar debuut in de Formule-klasse die speciaal is opgericht voor talentvolle dames. De Nederlandse-coureur kwalificeerde zich op de achttiende positie. Zij zal de eerste race morgen ook vanaf deze positie aanvangen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS