Autosport NL • Renault Clio Cup

Vuurwerk in eerste race Clio Cup Central Europe, Sebastiaan Bleekemolen kaapt de overwinning

Uitgegeven door Dirk Kempen • 23 juli 2017 11:31

Maar liefst 24 Renault Clio's stonden er aan de start van de eerste Renault Clio Cup Central Europe race op Circuit Zandvoort. Onder de coureurs verschillende Nederlanders. Vooraan waren het teamgenoten Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot die een fraaie show gaven voor het publiek.

null

Bleekemolen startte op de tweede plaats, achter Niklas Mackschin. Bij de start moest de Nederlander zijn Duitse concurrent voor zich dulden. Bleekemolen moest gaan verdedigen tegen Albert Legutko. Melvin de Groot had een erg goede start en ging in de eerste ronde van plaats zeven naar plaats vier. De Groot vond de aansluiting bij Bleekemolen en Legutko. In de ronden daarna sloten Sandro Soubek en Karol Urbaniak aan. Soubek deed dit zelfs door direct de snelste ronde te noteren.

De plaatsen twee tot en met vijf probeerden elkaar telkens te passeren soms zelfs mét contact. Soubek en De Groot hadden een hard onderling gevecht. Uiteindelijk ging Soubek in de fout waarmee hij tijd verloor. Op weg naar voren deed Soubek een inhaalpoging bij Urbaniak. Met een harde beuk in de Gerlachbocht gingen beide coureurs van de baan en beiden konden niet verder.

Na een safety car periode ging Mackschin vroeg op het gas. De Duitser stond onder druk van Bleekemolen. Mackschin remde te laat en belandde in het grind. Bleekemolen remde ook erg laat en verloor daarmee de leiding aan Albert Legutko. Doordat de auto van Mackschin in het grind van de Tarzanbocht stond kwam de safety car opnieuw in actie.

Vlak na de tweede herstart gingen Bleekemolen én De Groot voorbij Legutko. Hiermee eindigde Team Bleekemolen op plaats één en twee in de eerste race van de Clio Cup.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS