Autosport NL • BMW M2 Cup

Vuurdoop VRM BMW M2 Cup op Circuit Zandvoort, Colin Caresani doet goede zaken

Uitgegeven door HJ van Keulen • 15 april 2021 16:01

Het eerste raceweekend van de VRM BMW M2 Cup heeft de hoog gespannen verwachtingen van deze unieke zelfstandige raceklasse met alleen BMW M2’s absoluut waargemaakt. Na twee mooie races van elk een uur finishten alle auto’s, met de jonge Colin Caresani als grote winnaar. De 17-jarige rijder uit Aerdenhout kende een kickstart en liet zien dat hij de te kloppen man is.

VRM BMW M2 Cup op Circuit Zandvoort

Afgelopen weekend was daar dan eindelijk de vuurdoop van de nieuwe VRM BMW M2 Cup. Gezien wat late bestellingen waren nog niet alle auto's op tijd gereed, maar met 14 uiterst professioneel uitziende en in fraaie kleuren gestoken BMW's M2 stond er voor het allereerste evenement een mooi veld op de startgrid van de V-Max Openingsraces op CM.com Circuit Zandvoort. Minstens zo fraai is dat het een perfecte mix is van jong talent en ervaren rijders van naam.

VRM BMW M2 Cup op Circuit Zandvoort

Het wisselvallige weer zorgde tijdens de kwalificatie en beide races voor tactisch rijden, want zowel de regelbanden als slicks beleefden hun primeur op de nieuwe racer. Het zorgde voor twee uiterst spectaculaire races vol positiewisselingen, al bleek Colin Caresani de leiding in de races geen moment meer uit handen te willen geven.

VRM BMW M2 Cup op Circuit Zandvoort

Voor de volgende races in de VRM BMW M2 Cup op Spa-Francorchamps begin juni zijn inmiddels al 20 auto’s bevestigd. Rijders die niet zolang geduld hebben hoeven echter niet te wanhopen, want zij kunnen ook meedoen aan de Supercar Challenge races op Hockenheim op 21-23 mei.

Voor het tweede raceweekend van dit seizoen keert de Supercar Challenge na een afwezigheid van tien jaar terug op de Hockenheimring. Vanaf dit weekend rijdt de GT & Prototype Challenge ieder evenement van de Supercar Challenge weer mee.

VRM BMW M2 Cup op Circuit Zandvoort

Een uitgebreid filmverslag van de eerste twee races in de VRM BMW M2 Cup wordt uitgezonden op RTL 7 op zondag 25 april om 14 uur.

Uitslag race 1

Uitslag race 2

VRM BMW M2 Cup op Circuit Zandvoort

Kalender VRM BMW M2 Cup 2021
4-6 juni - Spa Euroraces - Spa-Francorchamps
16-18 juli - Zolder Supercar Madness - Circuit Zolder
17-19 september - DTM - TT Circuit Assen
8-10 oktober - Spa Racing Festival - Spa-Francorchamps
22-24 oktober - Hankook Najaarsraces - TT Circuit Assen
13 november – Zolder Race Promotion Night - 10 uursrace - Circuit Zolder

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS