Formule 1

Voormalig Mercedes-teambaas omschrijft de Britse Grand Prix-overwinning van Lewis Hamilton als 'absolutely mind-blowing!'

Uitgegeven door Peter Vader • 4 augustus 2020 14:23

Voormalig Mercedes-teambaas Ross Brawn heeft de Britse Grand Prix-overwinning van Lewis Hamilton, door op drie wielen en met een lekke band over de finish te komen, geprezen als ‘absolutely mind-blowing’ (absoluut verbluffend, red). De linker voorband van Hamilton liep in de laatste ronde leeg, toen hij aan de leiding van de race van zondag lag, waardoor de zesvoudig Formule 1-kampioen op 3,8 km verwijderd van de finish ineens in de problemen kwam, terwijl Max Verstappen met zijn Red Bull op dat moment hard op jacht naar hem was, nadat hij zelfs in de pits geweest was voor verse, zachte banden. Gegevens verstrekt door Mercedes toonden aan dat Hamilton de laatste ronde slechts 22 seconden langzamer voltooide dan de ronde ervoor. Hij ging door de snelle Copse- en Stowe-bochten met snelheden van respectievelijk 141 km/ u en 133 km/u en bereikte 230 km/u op de Hangar Straight met een voorband die het al begeven had.

Lewis_Hamilton_F1_Mercedes_zwarte_helm

"De race van Lewis zag er tot aan de laatste ronde van de race uit als 'een makkie'. Dat was natuurlijk niet het geval, maar hij reed de hele race wel weer voortreffelijk", aldus Brawn, de algemeen directeur van de Formule 1 in de autosport, in een bericht van grandprix247.com. “Hij haalde 230 km/u op het rechte stuk met slechts drie wielen en een band linksvoor die rondsloeg - absoluut verbluffend! Hij wist tot in de puntjes te beoordelen hoe hij de race met een paar seconden voorsprong kon winnen en Lewis gaf daarmee een schitterend voorbeeld af van zijn de verbazingwekkende talenten en moed."

Pirelli doet onderzoek naar wat er is gebeurd, en of er scherpe onderdelen op de baan verspreid lagen of dat het aan slijtage te wijten is, terwijl Hamilton's teamgenoot Valtteri Bottas en McLaren's Carlos Sainz ook te kampen hadden met falend rubber.