Formule 1

Villeneuve haalt uit naar Hamilton: “Russell had de overhand op Lewis”

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 juni 2024 13:04

Lewis Hamilton heeft sinds 2022 een nieuwe teamgenoot, George Russell. De gedreven jongeling tegen de bewezen koning van de sport. Na 2,5 seizoen als teamgenoten voert Russell de boventoon en heeft hij Hamilton vaak genoeg onder de duim weten te houden om de kopman te zijn binnen het team. Ook 1997-wereldkampioen Jacques Villeneuve is onder de indruk van Russell en haalt hij Hamilton naar beneden.

Jacques Villeneuve Lewis Hamilton

Al in hun eerste seizoen als teamgenoten was Russell de snellere coureur. Vorig jaar kende Russell een tegenvallend jaar en bloeide Hamilton weer enigszins op, maar de pikorde is nu hersteld. Waar Russell afgelopen weekend in Canada nog knap naar de pole position reed, was het Hamilton die er opnieuw niet in slaagde om de top zes te betreden.

In gesprek met Best Payout Online Slots laat Villeneuve zich buitengewoon kritisch uit over de voormalig McLaren-coureur: "George is sinds hij bij Mercedes zit, de betere coureur. Om eerlijk te zijn begon dat al in het eerste seizoen. George had de overhand op Lewis. Hamilton heeft zoveel gewonnen en als je niet wint, dan kan dat saai en frustrerend zijn. Hetzelfde gebeurde toen Daniel Ricciardo naast Sebastian Vettel kwam te zitten bij Red Bull. Ricciardo zag er dat jaar geweldig uit. Vettel stond op gelijke hoogte, won opeens niet meer en probeerde het wiel opnieuw uit te vinden."Lewis Hamilton racet al vanaf de karts, maar er is meer voor de Brit in het leven zo laat hij weten in deze video:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS