Formule 1

Verstappen sprak met Honda: "Het is natuurlijk altijd beter om..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 september 2020 08:32 • Print artikel

SOCHI - Max Verstappen had twee rampzalige races in Monza en Mugello waarin hij beide keren uitviel door problemen met de Honda-motor. Voor de zekerheid is er nu een nieuwe motor geplaatst in de RB16 van de Nederlander.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Die motor heeft geen upgrades en heeft in essentie dezelfde specificaties als de vorige motor, maar om te voorkomen dat er weer iets misgaat, heeft Verstappen een nieuwe motor voor Rusland gekregen. Verstappen gaat er dus van uit dat het nu wel goed komt.

"Na de problemen in Monza en Mugello was het goed om een nieuwe motor te krijgen en gewoon van voren af aan te beginnen. Ze konden simuleren wat er mis ging. Ze zeggen dat ze dat hebben opgelost. Natuurlijk ben ik daar blij mee. De problemen waren anders dan in Monza en die waren al opgelost."

Inmiddels heeft Verstappen een aantal goede gesprekken gevoerd. "Ik heb met Christian (Horner, teammanager Red Bull Racing, red.) en Helmut (Marko, teamadviseur, red.) gesproken, maar ook met Honda. Want het is natuurlijk altijd beter om het van de mensen zelf te horen in plaats van viavia. Dat was voor mij belangrijk."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS