Autosport NL • BRL V6

Verheugde Harry Maessen ziet toekomst RaceWay Venray zonnig in

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 maart 2013 13:00 • Print artikel

VENRAY - De toekomst van RaceWay Venray ziet er zonniger uit dan ooit. Circuiteigenaar Harry Maessen en de groep bezwaarmakers, die jaren streed tegen races op het circuit, kwamen deze week tot een voorlopig akkoord. Met deze voorovereenkomst kan het raceseizoen 2013 tijdens de Paasraces in ieder geval van start gaan. In ruil voor afdoende geluiddempende maatregelen zullen de bezwaarmakers hun protesten definitief staken. Als alles volgens planning verloopt, kan vanaf Pinksteren voortaan legaal worden geracet op de prestigieuze Limburgse oval.


Maessen kwam met de bezwaarmakers overeen dat hij op korte termijn investeert in speciale geluidwerende schermen van glas die direct naast de baan worden geplaatst. Bovendien worden de coureurs voortaan verplicht speciaal ontwikkelde geluiddempers op hun bolides te monteren.

Begin mei wordt een vaststellingsovereenkomst getekend tussen de bezwaarmakers en Maessen. Daarmee worden alle bezwaarprocedures beëindigd. Daaruit moet een milieuvergunning voortvloeien waarin wordt afgesproken hoeveel racedagen het circuit op jaarbasis mag inroosteren.

“Als de voorzieningen klaar zijn dan kunnen we naar maximaal veertien evenementen per jaar”, aldus een verheugde en opgeluchte Maessen. “De bedoeling is dat alles in 2014 gereed is. Nu kunnen we eindelijk de plannen verwezenlijken. Ik hoop op heel veel bezoekers, er is veel spektakel en actie voor de fans, er is zelfs weer de bekende Ukke Pukke-race. Dat is leuk om de hele familie eens mee naartoe te nemen. Er is van alles voor iedereen te zien.”


Tijdens de Paasraces van maandag 1 april wordt net zoals vorig jaar veel actie verwacht. Op de oval in de Peel komen diverse klassen in actie, waaronder de BRL, Nascar, Stockcar Formule 1 en Formule 2, Hot rods en Saloon stockcars. Het schema op tweede paasdag 1 april bestaat 's ochtends uit trainingen, daarna wordt vanaf twaalf uur tot zes uur geracet.

Maessen: “Het is uniek dat in Europa een ovalbaan is van zo’n omvang. De baan is gelijk aan die van Bristol in Amerika. De layout is dezelfde, alleen is de banking in Venray minder stijl. Er wordt hier gemiddeld 175 kilometer per uur gehaald. Dat is hoog. Het publiek kan bovendien de hele baan zien, het publiek zit kort bij de baan en heeft zo een geweldig overzicht.”


Kalender 2013 Raceway Venray:

1 april: Paasraces
20 mei: Pinksterraces
17 augustus: Stockcar F2
18 augustus: Stcokcar F1
26/27 oktober: Finaleraces

Kijk HIER voor alle informatie over de Paasraces en over de andere zaken!

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS