Formule 1

Verbazing over aantrekken Sainz boven Ricciardo? "Ik denk dat hij meer van het ellebogenwerk is"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 juli 2020 09:02 • Print artikel

Voor velen kwam het als een grote verrassing dat Carlos Sainz na dit seizoen de vervanger van Sebastian Vettel bij Ferrari wordt. De Spaanse F1-coureur zit net een jaar bij McLaren en sprak vaak zijn voorliefde voor de Scuderia uit. De meeste mensen zagen eerder Daniel Ricciardo naar het Italiaanse team gaan, zo ook Mark Webber en David Coulthard.

Daniel Ricciardo


"Ik was behoorlijk verrast", zegt voormalig Red Bull-coureur Webber tegenover Channel 4. "Daniel was het logische antwoord wat betreft betrouwbaarheid, raceoverwinningen en een aflopend contract. Carlos is meer van de politiek en professionaliteit. Hij past goed bij het merk, maar stapt in een moeilijke fase in. Dat gaat zwaar worden, zeker naast Charles Leclerc die van wereldklasse is."

David Coulthard is het met zijn oud-collega eens. "Daniel was een meer logische keuze geweest voor Ferrari. Daniel heeft al races gewonnen en heeft een link met Italië. Hij is wel wat meer van het ellebogenwerk en staat bekend om zijn voorliefde voor kickboksen. Ferrari moet een schop tegen de kont krijgen en zichzelf terug in vorm zien te krijgen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS