Formule 1

Veel lof voor Max Verstappen: "Perfect beoordeeld door Red Bull en Max Verstappen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 augustus 2020 05:09

Max Verstappen won de jubileum Grand Prix van de Formule 1 op Silverstone door een excellente bandenstrategie. Volgens Pirelli’s Mario Isola was het beheersen van de banden tijdens het weekend een integraal deel van de totale strategie, waarmee de Nederlandse Red Bull-coureur met zijn F1-team al tijdens Q2 van de kwalificatie begon. Vervolgens toonde Verstappen in de race een van zijn grote talenten in de vorm van zijn bandenmanagement.

Max Verstappen pitstop Red Bull banden Pirelli

“Hoewel Silverstone een van de meest veeleisende banen voor de banden is en de compounds een stap zachter waren dan vorige week, leverde dit een uitdaging op die de show aansprekender maakte”, aldus Isola tegenover The Checkered Flag. “We zagen wat blaren, zoals verwacht, maar alleen op een paar auto’s en het was niets dat de uitkomst van de race raakte. Bandenmanagement was een integraal gedeelte van de tactiek, maar de coureurs stegen er in dit geval bovenuit en de kijkers genoten van een opwindende en onvoorspelbare race.”

Volgens de Italiaan zorgde de keuze van Max Verstappen voor de harde banden tijdens Q2 op zaterdag voor een deel voor zijn overwinning. De Red Bull-coureur was beter in staat om de banden heel te houden dan de rijders van Mercedes. “De race van dit weekend ging puur om strategie, perfect beoordeeld door Red Bull en Max Verstappen”, vertelde de Pirelli-manager. “Zijn strategie begon op zaterdagmiddag met de heldhaftige beslissing om op de hardere band in Q2 te rijden en om de race er mee te beginnen, wat zich duidelijk uitbetaalde. Op het moment dat hij zijn baanpositie behaalde, vooral door zijn langere eerste stint, was hij in staat om de beide Mercedes achter zich te houden, die de snelheid hadden getoond door als eerste en tweede te kwalificeren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS