Autosport Internationiaal Singleseaters • Eurocup Formule Renault 2.0

Van Amersfoort Racing trekt met Mari Boya derde coureur aan: "Onverwacht plekje vrij"

Uitgegeven door Bart • 13 april 2021 09:16

Van Amersfoort Racing heeft de derde coureur voor het Formula Regional European Championship by Alpine aangekondigd. Het is de 17-jarige Spanjaard Mari Boya, die zich aansluit bij landgenoot Lorenzo Fluxá en de Italiaan Francesco Pizzi. Vorig jaar scoorde Boya 14 podiums in de Spaanse Formule 4 en eindigde daarmee op de tweede plaats achter Kas Haverkort, maar net voor Thomas ten Brinke.

Mari Boya


Boya kan direct aan de bak, want de Formula Regional begint komend weekend al in Imola. "Ik kijk er enorm naar uit om met Van Amersfoort Racing in het FRECA uit te komen. Natuurlijk had ik liever wat meer voorbereidingstijd gehad, maar zowel VAR als ik hebben er veel vertrouwen in. We gaan er alles aan doen om hier een succesverhaal van te maken. Ik heb in Nederland al waardevolle tijd met het team doorgebracht en ik ben er klaar voor om de baan op te gaan."

VAR-directeur Rob Niessink legt de keuze voor de Spanjaard uit. "Er kwam onverwacht een plaats voor de Formula Regional vrij en we zijn blij dat we die kunnen invullen met Mari. Ondanks dat hij maar weinig tijd krijgt om zich voor te bereiden en dat hij niet heeft kunnen testen, hebben we veel vertrouwen in het komende seizoen. Mari heeft vorig jaar in de Spaanse Formule 4 zijn talent en snelheid laten zien en hij is klaar voor de volgende stap."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS