Autosport Internationiaal Singleseaters • Duits Formule 3

Van Amersfoort Racing neigt naar drie auto's in FIA Formule 3

Uitgegeven door Casper Bekking • 16 januari 2014 15:36

Van Amersfoort Racing ziet hun pupil Gustavo Menezes doorgroeien naar het FIA Europees kampioenschap Formule 3. De Amerikaan eindigde in 2013 als vierde in de ATS Formel 3 Cup en stond diverse malen op het podium met het Nederlandse topteam. Binnenkort wordt ook de tweede rijder bekendgemaakt. Het VAR-team denkt zelfs aan inzet van nog een bolide.


Van Amersfoort Racing kent een rijke geschiedenis in de racerij. Het team werd in 1975 opgericht door Frits van Amersfoort. Door de jaren heen heeft de gerenommeerde equipe vele titels gewonnen en vele talenten opgeleid en begeleid, zoals onder anderen Jos Verstappen, Huub Rothengatter, Christijan Albers, Tom Coronel, Bas Leinders, maar ook rijders als Renger van der Zande, die met VAR de Formule Renault 2.0l-titel won, en met Carlo van Dam en Laurens Vanthoor, die vanuit de karts direct de Formule 3-titel won. In 2011 greep VAR met Richie Stanaway de Formule 3-titel in het Duits kampioenschap. Afgelopen jaar debuteerde het team in het zeer sterke Europees kampioenschap en liet diverse malen de potentie zien.

Teambaas Frits van Amersfoort legt tegenover RaceXpress.nl uit: “Gustavo promoveert binnen ons team van het Duits F3 naar het FIA EK Formule 3. Hij is blij dat hij met ons team kan doorstromen naar het Europees kampioenschap. Hij weet hoe we zijn, hij weet wat hem te wachten staat en hij weet hoe we werken. Vorig jaar eindigde Gustavo als vierde in de eindstand en boekte twee zeges.”

Over de verdere line-up kon Van Amersfoort nog weinig zeggen: “De tweede rijder wordt over enige tijd bekendgemaakt, en we neigen zelfs naar een derde auto voor het Europees kampioenschap.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS