Formule 1

Valtteri Bottas wint GP Rusland voor Max Verstappen, Lewis Hamilton straft zichzelf + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 27 september 2020 13:26

SOCHI 0 Op het Sochi Autodrom heeft Valtteri Bottas de Grand Prix van Rusland gewonnen. Max Verstappen werd tweede. Lewis Hamilton, die een dubbele tijdstraf ontving door eigen toedoen, sloot de race af op P3. De Brit maakte vlak voor de race een proefstart op een niet toegestane plek. De Brit kreeg van de stewards een fikse straf die de wereldkampioen de winst kostte.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Bottas maakte een goede start en bleef Verstappen voor op weg naar bocht 1 ook Hamilton kwam goed uit de startblokken en passeerde Verstappen. Carlos Sainz verloor het gevecht met Lando Norris en raakte de muur bij het uitkomen van bocht twee. Op dat moment verloor Verstappen zijn positie aan Daniel Ricciardo. Ook Lance Stroll had geen goede dag. De Canadees stond ook tegen de barričre geparkeerd. Zo kende de race al snel twee uitvallers. Vlak voordat de safety car werd ingezet kon Verstappen P3 terugnemen van Ricciardo.

In ronde 5 werd het sein groen gegeven en volgde de herstart. De leidende Hamilton werd gevolgd door Bottas met Verstappen in zijn kielzog. Esteban Ocon ging op jacht naar de Nederlander vanaf P4, gevolgd door Ricciardo. Hamilton ontving vijf seconden tijdstraf wegens een proefstart waar het niet mocht op het circuit.

De straf werd echter iets later verhoogd door de wedstrijdleiding naar 10 seconden straf voor De Brit. De pitstopcarousel begon en in ronde 16 was het aan Hamilton om te wisselen naar de harde compound. De wereldkampioen viel terug naar P11 en kon beginnen aan zijn inhaalrace. Terwijl Botten en Verstappen hun bandenwissel maakten, klom Hamilton terug door het veld.

Ricciardo ging voorbij aan teamgenoot Ocon. De Australiėr ging daardoor te wijd in een bocht en reed niet tussen de zogenoemde bollards. Door zijn actie kreeg hij een tijdstraf van vijf seconden. De race op het Russische grondgebied verliep rustig. Bottas ging nog steeds aan de leiding met achter hem Verstappen op 8 seconden. Daarachter kwam Hamilton. Zo werd ook de race besloten.

Uitslag Grand Prix van Rusland 2020
.Pos	Driver			Team					Time
1 Valtteri Bottas Mercedes AMG Petronas Formula One Team 53 laps
2 Max Verstappen Aston Martin Red Bull Racing + 7.729
3 Lewis Hamilton Mercedes AMG Petronas Formula One Team + 22.729
4 Sergio Perez BWT Racing Point F1 Team + 30.558
5 Daniel Ricciardo Renault F1 Team + 52.065
6 Charles Leclerc Scuderia Ferrari + 62.186
7 Esteban Ocon Renault F1 Team + 68.006
8 Daniil Kvyat Scuderia AlphaTauri Honda + 68.740
9 Pierre Gasly Scuderia AlphaTauri Honda + 89.766
10 Alexander Albon Aston Martin Red Bull Racing + 97.860
11 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Racing Orlen + 1 lap
12 Kevin Magnussen Haas F1 Team + 1 lap
13 Sebastian Vettel Scuderia Ferrari + 1 lap
14 Kimi Raikkonen Alfa Romeo Racing Orlen + 1 lap
15 Lando Norris McLaren F1 Team + 1 lap
16 Nicholas Latifi Williams Racing + 1 lap
17 Romain Grosjean Haas F1 Team + 1 lap
18 George Russell Williams Racing + 1 lap
DNF Lance Stroll BWT Racing Point F1 Team + 1 lap
DNF Carlos Sainz McLaren F1 Team + 1 lap

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS