Formule 1

Valtteri Bottas klopt Hamilton op het circuit van Imola: "Auto voelde eerst een beetje instabiel aan, maar ik wist dat..."

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 31 oktober 2020 15:26

Valtteri Bottas mag zondag in de 2020 Formula 1 Emirates Gran Premio Dell'emilia Romagna vanaf pole starten. Vaak kwam hij in raceweekeinden te kort om pole van Lewis af te pakken, maar deze keer lukte het de Flying Fin op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari wel.

Valtteri Bottas

De laatste ronde van Bottas was erg goed en de Fin kijkt erg uit naar de race van morgen. "Ik moet er altijd voor vechten om pole te pakken", liet Valtteri Bottas weten in een reactie na de kwalificatie aan Johnny Herbert. "Het is nooit makkelijk. Vooral op deze baan. Je moet echt voluit gaan en dat het dan lukt is het geweldig. De eerste snelle ronde in Q3 ging nog niet zo lekker, maar daarna pakte ik wat tijd terug. In Q3 voelde de auto eerst een beetje instabiel aan, maar ik wist dat ik het in mijn laatste run moest proberen. Het is super dat het dan lukt. Het wordt een interessante race morgen. We hebben een lange run naar de eerste bocht toe. Ik start in ieder geval van een goede positie en hopelijk is onze race pace ook goed. Dus Game on!"

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS