Karting • GK4 Kartseries

VV Racing: vanaf Texel op ongewone wijze op weg naar de Nederlandse top

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 april 2021 09:31 • Print artikel

MARIEMBOURG – Waartoe een ontmoeting op de kartbaan al niet kan leiden. Edward Verdoold en Rob Vos ontmoetten elkaar tijdens het Nederlands kampioenschap viertakt, twee jaar later hebben ze hun eigen team, inclusief motorhome, motortuner, monteurs en rijders. Inderdaad, het verhaal van VV Racing van Texel is geen gewoon verhaal.

VV Racing

“Ik kartte met drie kinderen en hij met één”, doelt Rob op Edward en hun eerste ontmoeting waaruit al snel een samenwerking voortvloeide. “We hebben vorig jaar gezegd: we gaan de tweetakt in. Wat gaan we doen? Waar zullen we gaan rijden? Onze motortuner Thijs van den Heuvel werkte al voor mij in de viertakt en raadde ons aan kampioenschappen met IAME-motoren te gaan rijden. Hij zei: ik ken de IAME-motoren beter dan de viertakt. Ik denk dat er in een IAME-motor meer uitdaging zit. Zo zijn we naar IAME gegaan.”

Waar de meeste ouders hun kinderen onderbrengen bij een team, besloten Edward en Rob zelf een team te beginnen. Zo werd VV Racing geboren. Rob: “We hebben toen gezegd: we bouwen zelf wel een vrachtwagen en we zien het wel. We pionieren wel wat. Dat is wat we aan het doen zijn.”

Een jaar verder krijgen de twee ondernemers daarbij topondersteuning. Behalve de motortuning van Thijs, helpt Kurt Timmermans van TK Racing ze met zijn kennis, ervaring en expertise. Daarbij is sprake van een unieke kruisbestuiving. “We zijn bevriend geraakt”, zegt Rob. “Kurt had nog een baan bij het karten en hij wilde zich graag volledig op het karten richten. We hebben op Texel, waar ik woon, een hele werkplaats gebouwd met alles voor IAME-motoren. Van lieverlee zijn we dus een samenwerking aangegaan.”

Edward en Rob richtten het bedrijf VTK Engines op. Rob: “Daarin maken we alle klantenmotoren voor het team van Kurt en doen we wat handel. We gaan Kurt helpen groeien met zijn team. Wij financieren de motortuning. Ik heb op Texel een huisje voor hem, daar kan hij wonen.”

Edward: “Zo snijdt het mes aan twee kanten. Want wij maken gebruiken van Kurts kennis en ervaring, inzet en gekte voor de kartsport om ons bedrijf meer body te geven en net wat betere motoren te kunnen krijgen.”

VV Racing

Vorig jaar begonnen met hun eigen team zijn ze inmiddels flink wat ervaring rijker. “Corona was jammer afgelopen seizoen”, zegt Edward. “Je zag bij ons een stijgende lijn. Daarom zijn we blij dat we komende week de eerste wedstrijd kunnen gaan rijden. De jongens zijn er ook gewoon aan toe. Die zijn trainingsmoe. Wij ook als team zijnde, we willen weten waar we staan. Er zit nu veel meer structuur in het team. Vorig jaar begonnen we met twee monteurs en vier rijders en nu hebben we op elke rijder een monteur staan en Thijs als motorbaas erbij.”

Ook stapte het team over naar het kartmerk Kosmic. Rob: “Dat zit niet ver bij ons vandaan, dus logistiek is dat ook handig. Martijn Koene helpt ons heel goed. Dat is prettig.” Edward: “Het kost wel heel veel tijd. Je moet daarom echt gek zijn van het spelletje.”

Rob geniet ervan: “Hoe mooi is het als je dit spelletje kunt doen met je drie zoons? Met mijn kinderen onderweg zijn vind ik het belangrijkste. Dit zijn weekendjes uit voor ons. Mooie verhalen voor later.” Edward: herinneringen maken.” Rob: natuurlijk zijn we ambitieus maar we doen het voor de herinneringen.”

VV Racing richt zich dit seizoen met name op het GK4-kampioenschap en het Benelux-kampioenschap. Dat doet het met de rijders Rinse Vos, Bas Verdoold en Sky Defourny bij de Junioren, Mika Vos bij de Senioren en Senne Vos bij de Super Shifters.

Mika rijdt als enige ook nog het hele seizoen van de IAME Euro Series. Rob: “De rest van de tijd trainen we. Bas gaat binnenkort ook een race in de Euro Series rijden om te kijken wat het is.” Maar vrijblijvend is het zeker allemaal niet, er moet tenslotte wel gepresteerd worden. Edward: “In het GK4-kampioenschap willen we wel een aantal bekers gaan pakken!”

VV Racing wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door 53 Graden Noord, One2Wash, TexelSun Mechanisatie, De Pelikaan Vakantiewoningen, Bonne Mechanisatie en Paal 17.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS