Formule 1

VIDEO - Max Verstappen: "Honda's mentaliteit is heel anders dan die van Renault"

Uitgegeven door Peter Vader • 19 oktober 2021 06:50 • Print artikel

Max Verstappen van Red Bull heeft gezegd dat de relatie met de huidige motorleverancier van het team, Honda, heel anders is dan die met de vorige leverancier Renault. Max Verstappen is van mening dat de relatie die Red Bull heeft met Honda enorm verschilt van die met vorige leverancier Renault, waarmee het team tussen 2010 en 2013 vier opeenvolgende wereldkampioenschappen won. De relatie met Renault eindigde in bitterheid, vanwege de perceptie van Red Bull dat de Franse fabrikant hen verhinderde om titels uit te dagen vanwege een gebrek aan prestaties en algehele betrouwbaarheid.

Max_Verstappen_livery_Honda

Andere mentaliteit
De zaken zijn veel beter geweest voor Red Bull tijdens hun samenwerking met Honda, hoewel het team volgend seizoen volledig zelfvoorzienend zal worden als Honda zich terugtrekt uit de sport en hun intellectuele eigendom afstaat aan Red Bull Powertrains. Verstappen zei dat de jaren bij Honda heel anders waren dan toen het team met Renault werkte. "De relatie is nu anders, puur omdat we veel meer geïntegreerd werken dan voorheen", vertelde Verstappen aan RacingNews365. "Het is gewoon een heel andere mentaliteit, en ik zeg dat niet om Renault te bekritiseren, maar het is heel anders. Ik vind het erg leuk om met Honda samen te werken."

De tijd zal het leren
Honda zal helpen bij de overgang naar zelfvoorziening bij Red Bull, dat hun Powertrain-afdeling zal uitbouwen tot een volwaardige fabrikant op zich. "Natuurlijk zetten we ons daar nu volledig voor in, dus daar heb ik veel vertrouwen in", zei Verstappen. "Alleen de tijd zal leren hoe het gaat lopen. Dat kun je nu nog niet invullen. Red Bull doet er natuurlijk alles aan om er een succes van te maken."

Speciale livery
Red Bull bracht hulde aan hun vertrekkende motorleverancier in Turkije, met een op maat gemaakte kleurstelling in het weekend dat oorspronkelijk was gepland voor de geannuleerde Japanse Grand Prix. "De livery was bedoeld voor het Japanse Grand Prix-weekend in Suzuka, maar het is mooi dat we hem in Turkije toch op de auto hebben gezet", zei Verstappen. "Dat laat zien hoe goed de relatie is. Het was erg leuk om te zien."Max Verstappen livery Honda
Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS