Formule 1

VIDEO - Ferrari werkt met haar GTE-Pro coureurs aan de LMH-auto: "Maar zijn dit ook de coureurs voor 2023?"

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 juli 2021 11:29 • Print artikel

Ferrari is op dit moment al bezig in de simulator, om het uiteindelijke ontwerp van de Ferrari LMH te bepalen, die moet gaan strijden voor de winst in de 24 uur van Le Mans. De GTE-Pro coureurs James Calado, Alessandro Pier Guidi, Miguel Molina en Daniel Sera zijn bij dit proces betrokken. Toch zegt de GT Competizione-directeur van Ferrari, Antonelli Coletta, dat hij nog geen aankondigingen doet over de teams die de fabrieksauto gaan bemannen.

Ferrari Le Mans LMH

“De simulatie en de studie van de auto groeit elke dag”, aldus Coletta tegen Sportscar365. “We werken alle dagen heel hard. We hebben veel vergaderingen over de LMH. Het is belangrijk om hard te werken, maar het is normaal dat we elke dag een stap naar voren doen en niet terug. We begonnen met onze line-up. Op dit moment zijn we blij met de line-up waarmee we ook zijn begonnen. We hebben een Driver Academy die het erg goed doet. We gaan zien hoe we de finale line-up kiezen voor dit prototype. Op dit moment nemen we geen beslissing. Simpelweg, we begonnen met onze coureurs. Nu, werken onze WEC-fabriekscoureurs in de simulator. We hebben vier jongens hier en daarnaast Davide Rigon en al onze officiële coureurs.” Op dit moment zegt Coletta het vertrouwen te geven aan hun eigen coureurs die ze al in huis hebben, dan dat ze mensen aantrekken van buiten de eigen pool.

“Ik wil voor onszelf spreken”, zegt Coletta, die niet wil praten over de keuze van Toyota en Peugeot voor haar teams. “We hebben enige coureurs met een goede ervaring in de single seaters. We hebben coureurs met ervaring in de prototypes. In dit geval, denk ik dat we onze eigen coureurs kunnen kiezen. Als, na de eerste test blijkt dat we de genoodzaakt zijn om andere coureurs te kiezen, dan is dat oké. Maar voor nu geef ik de voorkeur om in het in eigen huis te houden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS