Formule 1

VIDEO: De nieuwe Aston Martin en de nieuwe Mercedes Safety Cars onderweg op het circuit van Bahrein

Uitgegeven door Peter Vader • 12 maart 2021 06:04

Het zijn niet alleen de F1-wagens die in 2021 nieuwe kleurenschema's zullen hebben, Mercedes heeft ook zijn Safety Car-kleurstelling opgefrist. In de video kun je zien hoe de pittig gekleurde, tegenwoordig rode AMG de baan oprijdt in Bahrein, vergezeld van de gloednieuwe groene Aston Martin Vantage Safety Car. De nieuwe rode Mercedes AMG GT R Safety Car is moeilijk te missen, vooral door opvallend rode kleur en zijn gele lichtbalk en led-koplampen. En het zal één van de auto's zijn die het veld in 2021 aanvoeren wanneer hij wordt opgeroepen door Race Control, aangezien Mercedes dit seizoen voor het eerst sinds 1996 Safety Car-taken zal delen met Aston Martin, die een race-groene Vantage heeft aangedreven door een 4.0 liter twin-turbo V8-motor voor de klus.

F1 safetycar 2021 Aston Martin Mercedes

Met het inzetten van twee in plaats van één safetycars wordt opnieuw de connectie tussen Mercedes en Aston Martin onderstreept. Op de openbare weg zijn de merken verwant omdat vanaf 2023 de Aston Martins worden voorzien van een Mercedes-AMG krachtbron en op het circuit is min of meer hetzelfde van toepassing: de nieuwe Aston Martin is ook voorzien van een Mercedes-krachtbron. Wie weet wat er allemaal nog gaat voortkomen uit die nauwe samenwerking, waarover op RaceXpress al het nodige geschreven is. Maar of het nu Aston of Mercedes is, Bernd Maylander zal dit seizoen de Safety Car besturen, terwijl Alain van der Merwe opnieuw het stuur van de Medical Car ter hand zal nemen. Bekijk de rode AMG en de nieuwe Vantage even op de video, terwijl ze hun rondjes draaien onder de schijnwerpers van het Bahrain International Circuit, terwijl ze hun testritten voltooien voorafgaand aan de pre-season tests, die vandaag van start gaan.



Klik op onderstaande oranje links voor eerdere berichten over de connectie tussen Aston Martin en Mercedes, verschenen op RaceXpress:

De continuing story of het Mercedes-Aston Martin Masterplan

Aston-Martin mikt op jaarlijkse groei van 250 tot 300 miljoen pond Mercedes-Benz verhoogt tot 2023 stapsgewijs aandeel in Britse autofabrikant

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS