Dakar • Extreme E

VIDEO: ABT CUPRA ook komend jaar actief in Extreme E

Uitgegeven door Bart • 23 december 2021 12:32

Het ABT CUPRA XE-team doet ook komend jaar mee aan de Extreme E. Coureurs Mattias Ekström en Jutta Kleinschmidt eindigden in het eerste seizoen voor de elektrische offroad-SUV klasse op de vijfde plaats in de eindrangschikking. Het eerste seizoen heeft voor CUPRA en partner ABT de fundering gelegd om nog harder te werken voor 2022, om dan te kunnen strijden om de wereldtitel.



"Deze eerste editie van het Extreme E-kampioenschap was een spannend jaar, waarin we een nieuwe racestijl hebben ontdekt en tegelijkertijd wereldwijd een aantal zeer belangrijke milieukwesties hebben belicht", verklaart Mattias Ekström, één van de coureurs van het ABT CUPRA XE-team. Teamgenoot Jutta Kleinschmidt sluit zich daarbij aan: "De technologie, de auto’s, de locaties waar we geracet hebben... Extreme E was dit jaar één grote ontdekkingsreis. In Sardinië hebben we een mooie podiumplek behaald."

Het Extreme E-kampioenschap is een 'wake-up call' voor de klimaatcrisis en is de eerste sport die is ontstaan uit bezorgdheid over wat er gebeurt met ecologische systemen over de hele wereld. Het doel van Extreme E is elektrische autosport te gebruiken als middel om gebieden te belichten die worden bedreigd door klimaatveranderingsproblemen, en ons ertoe te bewegen positieve actie te ondernemen om de toekomst van onze planeet te beschermen. Extreme E is een krachtige mix van actie, wetenschappelijk onderwijs en storytelling om de acceptatie van EV's te versnellen, om zo de CO2-uitstoot te verminderen en een duurzamere levensstijl te realiseren.

Seizoen twee van het Extreme E-kampioenschap gaat in februari 2022 van start.

Cupra Extreme E

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS