Formule 1

UPDATE: Weersbericht Formule 1 Oostenrijk - Vandaag tropisch, morgen zware buien!

Uitgegeven door Ed Aldus • 10 juli 2020 06:46 • Print artikel

Dit weekend wordt de tweede F1 Grand Prix van 2020 verreden. Voor de eerste keer in de geschiedenis wordt een Grand Prix voor de tweede achtereenvolgende keer verreden op dezelfde baan. De Red Bull Ring heeft deze eer. De GP gaat door het leven als Formula 1 Pirelli Grosser Preis Der Steiermark 2020. Alle ogen zijn dan natuurlijk gericht op Max Verstappen, die de afgelopen twee jaar de F1-race voor Red Bull Racing won. Speciaal voor RaceXpress.nl blikt professioneel weerman Ed Aldus, bekend van RTV-Rijnmond en Buienradar.nl, vooruit op het weer voor vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de F1 Grand Prix.

Red Bull Ring Max Verstappen


De zomer verloopt warm in Steiermark (in het Nederlands Stiermarken) met een gemiddelde temperatuur van 24,8°C in juli, daarmee is het ook meteen de warmste maand van het jaar. Er valt jaarlijks zo’n 800 mm aan neerslag en dat is bijna te vergelijken met Nederland. In de provincie Steiermark verlopen de winters koud met soms ook veel sneeuw. Gemiddeld valt er in deze regio zo’n 75 cm, de meeste sneeuw valt in februari. Ook staat de provincie Steiermark bekend om zijn vele bliksemontladingen, met zelfs een record aantal in 2015.

De eerste vrije trainingen van vrijdag verlopen droog en vrij zonnig. Het is erg warm met vanmiddag een temperatuur van rond de 31 graden. De wind waait zwak of hooguit matig en komt uit het zuidoosten. De zonkracht bedraagt 8 en is daarmee zeer hoog.

Morgen wordt de hitte verdreven. Het betekent voor de coureurs een totaal ander weertype met wellicht regenbanden. Het is een overwegend bewolkte dag met zware regen- en onweersbuien. Er wordt 30 tot 40 mm aan regen verwacht en dat is een hele plons. Met een middagtemperatuur van nog maar 20 graden is het gevoelig afgekoeld. De wind komt uit het noordoosten en waait zwak.

Zondag ziet het weerbeeld er tijdens de Formule 1 Grand Prix weer uitstekend uit. De zon schijnt volop en met 21 graden is het aangenaam. Het blijft de hele dag droog in Steiermark. Het blijft verder rustig weer met een zwakke oosten of noordoostenwind. /Bron: Ed Aldus


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS