Karting • NAB

UITSLAGEN NK1 NAB Eindhoven: Vuurwerk bij kick-off seizoen 2012

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 maart 2012 11:52

Het was gelijk vuurwerk bij de kick-off van het seizoen 2012. Het eerste NK van het jaar van de NFK/NAB werd verreden op De landsard nabij Eindhoven Airport. Nederland kent vele toprijders in de schakelklassen en na een lange winter stonden alle karters op scherp. De ingrediŽnten van een groot startveld met veel kwaliteit zorgde voor het nodige vuurwerk.

Wie bleef er koel? Dat was Marvin Meindorfer. De snelle Duitser van KDP won beide races. Arjan Kievitsbosch legde wel druk op Meindorfer maar moest genoegen nemen met de tweede plek voor regerend Nederlands kampioen Symen Wiggers, Menno Paauwe en Renger van der Zande.

In de KZ2 Plus reed Edgar Oosting op dominante wijze naar de zege voor Albert van de r Laan en Rene Kleeven, terwijl in de KZ2 nationaal Jan Drinkwaard Junior er met de dagzege vandoor ging voor Jeroen Bos en Jeffrey Hageman.

In de klasse Mini Junioren zorgde de talentjes van de toekomst voor een waar spektakel. Uiteindelijk won Dennis Kramp voor Max Tubben en Kas Haverkort. De top drie bij de KF3 was als volgt: Bard Verkroost won de dagzege voor Jarno Opmeer en Ent Viscaal. In de Academy Trophy nam Joey Alders de dagwinst mee naar huis voor Toon de Winter, Yoeri Bakker en Mika Blokzijl.

In de overige klassen gingen de volgende karters met de zege aan de haal: Jesse Jan Dorenbos (O18), Claudia Smits (U18), Tinus Kremer (Maxxis TAG), Jacky de Paepe (Maxxis TAG Zwaar).

Bekijk HIER alle UITSLAGEN van het NK NAB race 1 Eindhoven

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS