Formule 1

Twee totaal verschillende karakters: "Schumacher was perfectie, Hamilton is creatiever"

Uitgegeven door Bart • 1 oktober 2020 07:01 • Print artikel

Lewis Hamilton had afgelopen weekend het recordaantal van 91 overwinningen van Michael Schumacher kunnen evenaren, maar voorlopig blijft de 35-jarige Brit op 90 zeges in de Formule 1 staan. Beide coureurs staan in het lijstje van beste coureurs aller tijden, maar de discussie over de beste coureur ooit zal altijd blijven bestaan. Pirelli-baas Marco Tronchetti Provera ziet een duidelijk verschil tussen beide coureurs.

Michael Schumacher


"Ik kan niet kiezen welke coureur beter is", aldus de Pirelli-baas in het Italiaanse radioprogramma La Politica nel Pallone. "We hebben het over twee totaal verschillende karakters. Voor mij was Schumacher perfectie, gekoppeld aan een geweldige focus. Lewis is een stuk creatiever en dat onderscheidt hem van Schumacher."

Net als bijna alle Italianen kan Provera het maar moeilijk aanzien hoe Ferrari dit seizoen loopt te schutteren. "Een Formule 1 zonder Ferrari aan de top is zijn magie kwijt, maar ik ben ervan overtuigd dat ze sterk terug zullen keren. Charles Leclerc is de juiste coureur voor Ferrari. Ze moeten op hem vertrouwen aangezien hij moed combineert met een strakke en nette manier van rijden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS