Karting • GK4 Kartseries

Tristan Kroone heeft pech definitief afgeschud: wéér een podiumplaats, tweede in GK4 Kart Series!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 juli 2021 08:38 • Print artikel

GENK – Het was alweer zijn tweede podiumplaats in twee weekeindes. En dat na een langere periode zonder echte topresultaten. Karter Tristan Kroone lijkt de weg naar boven gevonden te hebben en zit in een goede flow. Al was het maar omdat de door Navetto gesteunde rijder de pech eindelijk heeft afgeschud. Nadat hij in Strijen al succesvol was, werd de veertienjarige snelheidsduivel uit Bodegraven zaterdag tijdens de derde ronde van de GK4 Kart Series tweede in de sterk bezette Junioren-klasse.

Tristran Kroone

“Ik ben heel erg blij”, zei Tristan in de tent van zijn team PdB Racing op het circuit van Genk. “Een podiumplaats had ik niet verwacht. Ik zag in de eerste race al wel: ik ben best wel snel, daarna ging het alleen nog maar beter.”

Zijn tweede plaats kreeg extra glans omdat hij dat resultaat had behaald op een natte baan. “Ik heb heel de winter in de regen getraind en daarom ben ik daar veel beter in geworden. Dat was vooral in Nederland omdat hier de banen dicht waren door corona, maar ik kende deze baan al goed.”

Tijdens de drie races op de piste in Belgisch Limburg kwam Tristan tot de respectievelijk zesde, vierde en tweede plaats. Een mooie opmars. Zeker ook omdat hij in de kwalificatie niet verder was gekomen dan de elfde tijd.

Tristan: “Race één startte ik van plek elf en na de start lag ik al op P6. Ik ben alleen maar naar voren gereden.” Tijdens race twee liet hij opnieuw zien dat hij in de regen de juiste snelheid om vooraan mee te doen. Hij begon de race op de zesde plek en finishte uiteindelijk op de vierde plaats.

“Helaas had ik een ingeklikte bumper (dat betekent een tijdstraf van vijf seconden, red.). Daardoor werd ik teruggezet naar de zesde plaats.” In de derde race, die als finale geldt en daardoor bepalend is voor het dagklassement, startte Tristan op de vijfde plaats.

Tristran Kroone

“Ik ben snel naar de top drie gereden, uiteindelijk zijn twee rijders nog wel van me weggereden. Maar ik had gezien dat ze een klikbumper hadden, dus ik dacht: ik ga geen te riskante acties ondernemen, ik zit er toch al voor. Ik probeerde ze gewoon te volgen.”

Dat lukt hem en hoewel hij als vierde over de finish kwam, had hij deze keer dus voordeel van een ingeklikte bumper bij zijn concurrenten: hij werd als tweede geklasseerd. Een podiumplaats dus. Het betekende opnieuw een soort van opluchting voor Tristan. “Mijn laatste podiumplaats heb ik twee weken geleden behaald tijdens het clubkampioenschap in Strijen. Ik won de race. Daarvoor heb ik veel pech gehad.”

Eindelijk lijkt hij die pech van zich dus te hebben afgeschud. “We hebben nu een paar weekenden getraind en de kart steeds beter gemaakt. In Strijen sloeg ik een gat van vijf seconden op de nummer twee.”

Met twee opeenvolgende podiumplaatsen op zak gaat Tristan vol goede moed op weg naar zijn volgende race. Dat is de vierde ronde van het IAME Benelux-kampioenschap, die over een maand wordt gehouden, ook op het circuit van Genk. “We gaan van tevoren hier nog een paar keer trainen natuurlijk. Ik verwacht dat het in de wedstrijd ook goed zal gaan!”

Tristan wil iedereen van het PDB racing team bedanken en in het bijzonder Peter de Bruijn. "Ik wens Peter veel beterschap en ik hoop dat hij snel weer op de kartbaan te zien is!"

Tristan Kroone wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

Sponsors:
Navetto
PDB racing
Stirlings Oil
Faber autoservice
BG tuning
Opa en Oma
Tristan’s club van 50

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS